Sabır Acıdır Meyvesi Tatlıdır ile İlgili Kompozisyon

Aşağıya sabır acıdır meyvesi tatlıdır ile ilgili kompozisyon yazınız. Kısa bir başlık koyunuz.

Sıkıntılı günlerde sabır göstermek insanlara her zaman zor gelmiştir. Fakat bu sabır, her ne kadar acı gibi görünse de sonunda tatlı meyvesiyle bizi huzura kavuşturacaktır.  O yüzden katlandığımız her zorluğun sonunda bir mükâfat olduğunu benimsemeliyiz. Kabul etmeliyiz ki sabrın acı bir yönü vardır. Ancak sonrası güzel olacaktır.

Sabrın içinde mücadele ruhu vardır, katlanmak vardır. Orada İsyana yer yoktur. Ancak sonunda rahat kavuşma, feraha erme vardır. O, insanlar için eşsiz bir mutluluğun adıdır. Kısa bir örnek verecek olursak Ramazan ayında sahurdan iftara kadar aç kalıyoruz. Bu birçoğumuza acı gelen bir durumdur. Yalnız akşam ezanı okununca iftarımızı açmak çok güzle bir duygu oluyor. İşte gösterdiğimiz sabrın meyvesi öyle bir şeydir.

İnsan hayatı bakımından sabretmek farklı bir yere sahiptir. Sabrı gösterdiğiniz acı ne kadar büyükse onun değeri daha da artar. Bu bakımdan sabırlı olmak bir fazilettir. Birçok konuda mutlu olmak istiyoruz. Sınava hazırlanıyoruz. Bunun için çaba gösterirken sabırlı olmak da gerekiyor. Çünkü sabır anlık olan bir şey değildir. Belli bir süreci kapsamaktadır. Fakat bu sürecin sonunda yakaladığımız başarının mutluluğu sabrın en güzel meyvesidir.

Sonuç olarak sabır, canımızı sıkan olaylar karşısında tahammül sınırlarımızın zorlanması demektir. Bu da hiç hoşumuza gitmez. Bu zorluklara katlanmak insanlar için çok ağır gelse de bunun iyi yönde mutlaka bir karşılığı olacaktır. İşte o zaman tattığımız huzurun bir emsali yoktur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski