En İyi Kitapların Okunması Geçmiş Yüzyılların En Büyük İnsanlarıyla Konuşmak Gibidir Kompozisyon

En iyi kitapların okunması geçmiş yüzyılların en büyük insanlarıyla konuşmak gibidir özdeyişi ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazınıza uygun bir başlık belirleyiniz.

Kitapların çok değerli olduğunu söylemeye gerek yoktur. Lakin bir de çok güzel şeyler yazan büyük ustalar var. Onların kitapları kalite kokar. Dolayısıyla en iyi kitapları okumak başka bir ayrıcalıktır.

Örneğin Suç ve Ceza diye dünyaca ünlü bir kitap var. O kitap dünyanın birçok ülkesinde severek okunuyor. Onu okuyanlar kitabın yazarı Dostoyevski’yle konuşmuş gibi oluyor. Bizim edebiyatımızda en iyi kitaplardan mevcuttur. Mesela Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Huzur romanı Türk edebiyatımızda en iyi kitaplar arasındadır. Onu okumak bizim için bir ayrıcalık olacaktır. Bunun gibi daha birçok eser ver. O eserler okuyana farklı bakış açıları kazandırır. Bu tür kitaplarda yazar size kendinden bir şeyler katar.

Değeri çok yüksek olan kitapları okudukça sanki geçmiş yüzyılların büyük insanlarıyla konuşuyormuşuz gibi hissederiz. Örneğin edebiyat alanında ün yapmış birçok isim var. Bu yazarların eserleri tüm dünyada büyük ilgiyle okunuyor. O kitapları okumak da okurlara farklı bir tat ve heyecan veriyor.

Eski dönemlerde yazılmış eserlerde hemen hemen her alanda birçok önemli bilgiye ulaşabiliyoruz. O kitapları okurken adeta Büyük yazarlar ile karşılıklı oturup sohbet ediyormuşuz gibi hissediyoruz. Dolayısıyla birbirinden değerli kitapları okumak kişisel gelişimimize de büyük katkılar sağlıyor. Aynı zamanda kültürel açıdan gelişiyoruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski