Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur Kompozisyon

Burada sağlam kafa sağlam vücutta bulunur ile ilgili kompozisyon örneği bulunmaktadır. Yazıya konuya uygun kısa bir başlık koyunuz.

Aklımızı iyi kullanabilmek öncelikle vücudumuzun sağlam olmasına bağlıdır. Bunun için de spor gibi vücudumuzu güçlendirecek işler yapmalıyız. Yani sağlam kafa demek, akıl yürütme becerimizin sağlıklı bir şekilde kullanılması anlamına gelir. Bu sebeple vücudumuzun sağlam olması ayrı bir önem taşımaktadır. Dolayısıyla vücut sağlıklı olursa kafa da güzel çalışır.

İnsan olarak sağlığımızı her şeyden üstün tutmalıyız. Başka bir deyişle önceliğimizi sağlık alanına vermeliyiz. Bu anlamda attığımız her adımda sağlığımızı düşünmek zorundayız. Çünkü bedenimizi, vücudumuz sağlam olmalı ki kafamız daha iyi çalışsın. Hem akıl sağlığımız, hem de beden sağlığımız için yapmamız gereken birçok iş vardır. Bunları sıralayacak olursak iyi bir beslenme, uyku düzenine dikkat etme, spor yapma, düzenli olarak yürüyüşe çıkma gibi faaliyetlerdir.

Sağlığımızı geliştiren faaliyetlerden uzak kalırsak, düşünme yetimiz bu durumdan olumsuz etkilenir. İşte o zaman kafamızı etkili bir şekilde kullanmayız. Bunun sonucunda hayata karşı bir bezginlik, yenilmişlik yaşarız. O yüzden her şeyden önce sağlam bir vücuda sahip olmak için ne gerekiyorsa onları üşenmeden yapmak lazımdır.

Sonuç olarak kendini dinç hisseden insan, aklını daha iyi kullanır. Hayata pozitif yönden bakar. Sorunların üstesinden kısa sürede gelir. Her zaman enerjik bir yapıya sahiptir. Bütün bunlar sağlıklı olmanın bir sonucudur. Vücut sağlam olursa, bu iyiye işarettir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski