Yardımseverlik ile İlgili Öyküleyici Bir Metin

Aşağıya yardımseverlik ile ilgili öyküleyici metin yazdım. Hikaye türündeki metni dikkatlice okuyunuz. Sonrasında etkileyici ve kısa bir başlık koyunuz.
 
Salgın dönemi herkesi ekonomik olarak olumsuz etkiledi. Birçok insan bu dönemde işsiz kaldı. Burhan da işsiz kalan kişilerden biriydi. Onun geçimini sağlaması gereken bir ailesi vardı. Çocukları ilkokulda okuyordu. Okullar tam olarak açılmadığı için çocuklarına tablet lazımdı. Fakat Burhan’ın maddi durumu tablet almaya uygun değildi. Artık eskisi gibi maaş almadığı için hayat şartları iyice zorlaşmıştı.
 
Online eğitime Burhan’ın çocukları katılamıyordu Bu durumu fark eden öğretmen aile ile görüştü. Anladı ki Burhan’ın ailesi ekonomik olarak çok zor günler yaşıyordu. Öğretmen konuyu valiliğe taşıdır. Valiyle bir görüşme gerçekleştirdi. Burhan’ın durumundan bahsetti. Onların yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Vali, öğretmene teşekkür ederek, hemen gerekli adımları atacağına dair söz verdi.
 
Ertesi gün vali öğretmeni de yanına alarak Burhan Bey’in evine ulaştı. Çocuklarına birer adet tablet hediye etti. Ayrıca aileye çeşitli gıda yardımında bulundu. Bir de Burhan için bir iş ayarladı. Yapılan bu yardımseverlik karşısında çocukların ve ailenin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.
 
Aile hem valiye hem öğretmene çok teşekkür etti. O günden sonra Burhan çalışmaya başladı. Artık her şey daha güzel bir hale geldi. Çocuklar da online eğitime sürekli katılmaya başladı.  Öğretmen de gönül rahatlığıyla derslerini işlemeye devam etti. Demek ki yardımseverlik güzel sonuçlar doğururmuş. Bu hikayeden bunu anlıyoruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski