Erken Kalkan Yol Alır ile İlgili Kompozisyon

Erken kalkan yol alır atasözü ile ilgili kompozisyon yazısına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Metne kısa ve güzel bir başlık belirleyiniz.

Bir insan, ne iş yaparsa yapsın yaptığı işe erken başlıyorsa, bu ona kazanç sağlar, işini başarıyla gerçekleştirir ve zaman kazanmış olur. Bu sözdeki yol almak ifadesi işlerin yapılması, birden çok işimizin tamamlanması anlamına gelmektedir. Daha açık bir deyişle işinde ilerleme sağlar o kişi.

İşine erkenden başlayan kimseler işine gereken önemi veren, işini ciddiye alan, çalışkanlığı kendisine huy edinmiş kimselerdir. Bunun tam tersini düşünürsek, bir insan işine önem vermiyorsa, geç başlıyorsa hem işin yapılma süresi uzar, hem de o işten verim alınamaz. Ayrıca hayatta bazı insanların işini ciddiye almadıklarına şahit oluyoruz. Bu özellikteki insanların çoğunluğu işe geç başladığı için işinde ilerleme kaydedemiyor. Sonradan uğraşıp duruyor. Belki de dinlenmeye bile vakti kalmıyor.

Sonuç olarak erken kalkmak insan hayatında sayısız faydalar sağlıyor. Çünkü erken kalkınca halledeceğimiz işleri çok rahat bir şekilde yapmış oluyoruz. Bir işe ne kadar önce başlarsanız, o kadar mesafe kat edersiniz. Örneğin günde birçok işimiz oluyor. Erken kalkmazsak akşama bu işlerin hepsi birikmiş olacak, yetiştiremeyeceğiz. Dolayısıyla zaman değerli ve biz bunu fırsata çevirmeliyiz.

Kısaca özetlemek gerekirse, erken kalkmayı alışkanlık haline getirdiğimiz zaman aslında ne kadar iyi bir şey yapmış olduğumuzun farkına varırız. Çünkü o zaman işimizde daha başarılı oluruz. Böylelikle hem işimiz kısa sürede biter, hem de kafamız rahat eder.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski