Kitap Okumanın Faydaları ile İlgili Kompozisyon

Bugün kitap okumanın faydaları ile ilgili kompozisyon örneği yazdım. Metni dikkatlice okuyunuz. Daha sonra kısa olacak şekilde uygun bir başlık yazınız.

Her kitap işlenmemiş mücevher gibidir. Onu alıp okuduğunuzda çok ama çok faydalı olduğunu görürsünüz. Belki kitaplara mesafeli duruyorsunuz, orasını bilemem ancak kitaplar öyle önem verilmeyecek eserler değildir. Onların faydası azımsanmayacak derecede çoktur. İletişim becerisinden tutun da kültürel anlamda gelişmek, bilgi birikimini artırmak, düşler alemine yolculuğa çıkmak gibi çeşitli konularda faydaları vardır.

Bir çocuk kitap okumaya başladığı andan itibaren kendisinde olumlu yönde değişimler fark eder. Örneğin konuşması, telaffuzu çok daha iyi bir hale gelir. Okuma, anlama yeteneği eskiye oranla hızlanır. Hayal gücünün etkisini fark eder. Düşünme ve akıl yürütme becerisinin geliştiğini anlar. Bunlar kitap okumanın faydalarına sadece birkaç tane örnektir.

Yetişkinler için de kitap yararlıdır. Tek başına kaldığınızda alırsınız elinize bir kitap okursunuz. O size yarenlik eder. Hatta okuduğunuz kitap sürükleyici ise değmeyin keyfinize. O heyecanla alır sizi maceradan maceraya sürükler. Bununla birlikte kitap okudukça kişi, sükunete erer. Yani kitaplar insanı sakinleştirir. Ruhumuzu bir gıda alıyormuşuz gibi besler.

Sonuç olarak kitapların bu kadar faydası varken, onlardan uzak durmak bana pek mantıklı gelmiyor. ister öğrenci olalım, ister bir çalışan, ister bir yetişkin her durumda mutlaka kitap okumaya vakit ayırmalıyız. Çünkü okuduğumuz her kitap kendimiz yapacağımız bir iyilik olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski