Cumhuriyeti Seviyorum Çünkü Konulu Bir Kompozisyon

Cumhuriyeti seviyorum çünkü konulu bir kompozisyon yazınız. Aşağıya konuyla ilgili örnek bir kompozisyon yazdım. Başlığı siz koyunuz.
 
Cumhuriyeti sevmek için birçok neden vardır. Ben de bunları size sıralamak istiyorum. Bilindiği gibi cumhuriyet milletin egemenliğine dayalı bir yönetim anlayışı demektir. Bu sayede halk yönetime katılır. Devleti kimin yöneteceğini kendi kararlarıyla belirler. Yani ülkede bir seçim olur, en çok oy alan parti devlet yönetimini elinde bulundurur.
 
Cumhuriyet düşüncelerimizi ifade etme hakkı tanır bizlere. Dolayısıyla cumhuriyetle birlikte düşünce özgürlüğü gibi bir imkâna sahibiz. Aynı zamanda orada kadın erkek herkes eşittir. Farklı görüşlere saygı hâkimdir. Seçme seçilme hakkı vardır. Bu tür etkenler cumhuriyeti sevmek için çok değerlidir.
 
Cumhuriyeti seviyorum çünkü cumhuriyet demek, demokrasi demektir. Herkesin söz hakkı olması demektir. Bundan dolayı cumhuriyetle yönetilen ülkelerde milletin önemi büyüktür. Cumhuriyet halkın düşüncelerine önem verilen bir yönetim biçimdir. Bu bağlamda böyle yönetilen toplumlarda herkes birçok hakka eşit oranda sahiptir.
 
Cumhuriyetin egemen olduğu bir yerde insanlar arasında ayrıcalık yoktur. Bütün insanlar kanun önünde eşittir. Kanunlar, kurallar hepsi bir düzen içindedir. Toplumun huzuru, selameti, geleceği için bu saydıklarım çok kıymetlidir. Sonuç olarak millet arasında eşitlikçi bir anlayışı hâkim kılan, halkın görüşlerini önemseyen cumhuriyeti seviyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski