Yaşlı Nine metninin tür özelliklerine uygun bir metin yazınız.

Defterinize, okuduğunuz “Yaşlı Nine” metninin tür özelliklerine uygun bir metin yazınız. Yazdığınız metni arkadaşlarınızla paylaşınız. Yaşlı Nine, anı türünde bir metindir. Ben de aşağıya bir anımı paylaşacağım. Başlık size ait olsun.

Ailemle birlikte köyde yaşıyordum. Henüz yaşım küçüktü. Bundan seneler önce ortaokul 6. sınıfta okuyordum. Yaz tatili sona ermiş ve okullar açılmıştı. Köyümüze yeni bir İngilizce öğretmeni atanmıştı.Dersimize girdiği ilk andan itibaren disiplinli biri olduğunu anlamıştı.

İngilizce öğretmenimizin dersinde herkes sus pus olur, kimseden çıt çıkmazdı. Bir gün yine dersimiz onunlaydı. Zil çaldı ve öğretmen içeri girdi. Yoklamayı aldıktan sonra işlenecek konuyu anlatmaya başladı. Biz de tabii ki sessizce dersi dinliyorduk. Öğretmenin anlattıklarını çok iyi anlıyordum. Herkesin de anladığını düşünüyordum. Oysa durum böyle değilmiş.

Öğretmen biraz sonra listen and repeat dedi. Yani anladığım kadarıyla dinle ve tekrar et demek istedi. Bunun üzerine bir kelime söyledi. Ben de tekrar etim. İlginç olan taraf ise sadece ben tekrar ettim. Sınıftaki diğer arkadaşlarımdan hiç ses çıkmadı. Meğerse onlar bu kelimenin Türkçesini anlamışlar. Öğretmen bunun üzerine beni yanına çağırdı. Ben de acaba yanlış mı yaptım diye korktum. O kadar öğrenci ağzını açmayıp da sadece ben öğretmenin dediğini tekrar ettiğim için, herhalde ben yanlış anladım diye düşündüm. Oysa listen and repat ifadesinin Türkçe karşılığı dinle ve tekrar et demekmiş. Yani bütün sınıfın içinde bir tek ben doğru anlamışım.

Öğretmen beni herkesin önünde tebrik etti. Daha sonra sınıftaki herekse bir ceza vermemi söyledi. Ben de çekinerek, onların arkadaşım olduğunu, bunu yapamayacağımı belirtsem de öğretmenin dediğini yapmak zorunda kaldım. Bütün sınıfa bu kelimeyi yüz defa deftere yazmalarını söyledim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski