Mevlid Kandili ile İlgili Kompozisyon

Mevlid Kandili ile ilgili kompozisyon yazınız.

Bugün günlerden Mevlid Kandili’dir. Yani insanlığa rahmet olarak gönderilen ve İslam’ın nurunu taşıyan Hz. Peygamberimiz Muhammed Mustafa (SAV)’nın doğum günüdür. Onun dünyaya gelişiyle İslam ışığı tüm dünyaya yayıldı. Bu özel günde tüm İslam coğrafyasında peygamberimiz anılır.

Gönüllerimizin nuru peygamberimize salat-ü selamlar getirilir. Camilerde mescitlerde mevlitler okunur. Kuran-ı Kerim okunur. Dolayısıyla İslam dinindeki özel gecelerden biri olan Mevlid Kandili’ni iyi bir şekilde idrak etmeliyiz. O gecenin feyz ve bereketinden verimli bir şekilde yararlanmalıyız. Hz. Muhammed (SAV) Hicri takvimin 3. ayı olan Rebiü'l-evvel ayının 12. gecesi 571 yılında dünyaya gözlerini açmıştır. O, son peygamberdir. O’nun doğum günü vesilesiyle İslam aleminde bu tarih, Mevlid Kandili olarak kutlanır. Bize düşen O’nun ahlakıyla ahlaklanmak, onun yolundan gitmektir. Bu anlamda kandil geceler aslında bize birçok fırsat sınar. İşlediğimiz günahlarla kararan kalplerimiz bu özel gecelerde temizlemeye çalışmalıyız. Yaradan el açıp tövbe etmeliyiz. Hz. Peygamberimizin sünnetine uygun bir şekilde yaşamalıyız. Bu geceler aslında bir arınma gecesidir diyebiliriz.

Sonuç olarak Mevlid Kandili Yüce Allah’ın habibi, sevgili peygamberimizin dünyaya gelişinin yıl dönümüdür. Bu özel gecede Hz. Muhammed’e salâvatlar getirebiliriz. Ruhuna Fatihalar okuyabiliriz. Onun hayat felsefesini okuyup anlamaya çalışmalıyız. Çünkü O, âlemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberidir. Davranışlarımızda onu ölçü almalıyız. İnsanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızda uygulamalıyız. Bu özel gecede Yüce Allah el açıp bağışlanma dilemeliyiz. Kirlerden arınmak için tövbe istiğfar etmeliyiz. Kısacası Mevlid Kandili bir tazelenme gecesidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski