Cumhuriyeti Biz Kurduk Onu Yaşatacak ve Yükseltecek Olan Sizlersiniz Sözü ile İlgili Kompozisyon

Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz sözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazınıza konuya uygun kısa bir başlık belirleyiniz.

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Cumhuriyetin baş kahramanlarıdır. Cumhuriyet, kurtuluş mücadelesinin çetin olduğu çok zor koşullar altında kuruldu. Bu uğurda nice kahraman askerimiz canını feda etti, şehit oldu.  Nice ocaklara ateş düştü. Nice kahramanlar gazi oldu. Dolayısıyla cumhuriyet kurulana dek aziz milletimiz çok bedel ödedi. Vatan topraklarımızda sayısız şehidimiz yatmaktadır. Bunları asla unutamayız.

Bugün gelinen noktada devletimizin yönetim şekli cumhuriyettir. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimize minnettarız. Onlar cumhuriyeti kurup bize emanet ettiler. Biz de vatanımız için çalışıp onu ilerletmeliyiz. Bu anlamda elimizden ne geliyorsa en iyisini yapmalıyız. Boş işler peşinde koşmaktansa Cumhuriyeti ilerletmek için eğitime, bilime, ilim ve irfana önem vermeliyiz.

Bildiğiniz gibi cumhuriyet halkın kendi kendini yönetmesidir. Yani halk yönetimde söz sahibidir. Bir millet için bundan daha güzel bir yönetim şekli olabilir mi? O zaman bu güzel mirasa sahip çıkmalıyız. Cumhuriyeti gereğine uygun olarak yaşatmalı ve daha ileriye taşımalıyız. Türk milletinin evlatları olarak vatanımızın yararına adımlar atmalıyız.

Bizler Türk milletinin evlatları olarak tarihimizi çok iyi okumalıyız. Şanlı tarihimizde milletimizin çektiği cefayı göz önünde bulundurmalıyız. Düşmanlar fırsat vermemeliyiz. Cumhuriyetimizin geleceği için birliğe önem vermeliyiz. Aynı zamanda bilime, eğitime zaman ayırmalıyız. Çünkü cumhuriyet bilimsel temeller üzerinde yükselir. böylece çağdaş medeniyetler seviyesine doğru yol alırız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski