Ya İstiklal Ya Ölüm Konulu Kompozisyon

Aşağıya ya istiklal ya ölüm ile ilgili kompozisyon örneği yazdım. Yazıya kısa bir başlık koyunuz.
 
Bizim milletimiz bağımsızlık ruhu ile yaşamaya alışkındır. Bu yüzden hiçbir dönemde esareti kabul etmemişiz. Yani millet olarak hayat felsefemiz ya istiklal ya ölümdür. İstiklal en değer verdiğimiz konuların başında gelir. Bir millet bağımsız durumdaysa onun yaşadığı belli olur. Esaret altında yaşamak ise ölümden daha beterdir.
 
Bilindiği gibi vatan topraklarımız şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Nice insanımız şehit, nice insanımız gazi olmuştur. Vatanımızın özgürlüğü i.in milletimiz nice kahramanlıklara imza atmıştır. Bütün bunlar niçin olmuş, hiç düşündünüz mü? Bu sorunun tek cevabı istiklalimiz içindir. Yani vatanımızın, milletimizin her zaman özgür olmadı içindir.
 
Tarihimizde birçok devlet kuran milletiz. Genel anlamda bakarsak bütün bunlar bağımsızlık bilinciyle kurulmuştur. Dolayısıyla hangi dönemde olursa olsun, başka devletlerin boyunduruğu altında yaşamayı kabul etmemişiz. O yüzden Kurtuluş Savaşı’nda vatanımızın istiklali için nice kahraman askerimizi şehit vermişiz.
 
Sonuç olarak bağımsızlık konusu milli meselemizdir. Bağımsızlık tehlikedeyse vatan tehlikede demektir. Bu yüzden mesele vatan meseli olursa gözümü hiçbir şey görmemektedir. Özgürlük aşkı bizim kanımızda var. Türk milleti olarak Orta Asya’dan bugüne gelen kadar her zaman bağımsızlığı savunmamız bu yüzdendir. Yabancı bir ülkenin esiri olarak yaşamaktansa ölmek daha iyidir. Kısacası esir olarak yaşamaya yaşamak denmez.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski