Yalnızlık ile İlgili Kompozisyon

Burada yalnızlık ile ilgili kompozisyon örneği bulunmaktadır. Kısa bir başlık koyarak metinden yararlanabilirsiniz.

Yalnızlık, her şeyden uzak kalmaktır. Bu uzaklık insana dayanılmaz gelir. Çünkü etrafta dört duvardan başka hiçbir şey yoktur. Ne kimseyle konuşma ihtimaliniz olur, ne de dertleşme. O zaman her şey anlamını yitirir. Bu açıdan yalnızlık, zehir gibidir. O yüzden en iyisi insanlarla bir araya gelmek, konuşmak ve sosyalleşmektir.

İnsanın yalnızlığa mahkum olması kadar zor bir şey yoktur. yanı başınızda konuşacak birileri olsa, çok daha güzle olur. Ancak yalnızlığın kıyısında tek başına kaldığınızda çaresiz duruma düşersiniz. O yüzden mutlaka insan içine çıkmak lazım gelir. Zira insan başkalarıyla bir arada olunca, konuşur, fikirlerini paylaşır. Bunun sonucunda manevi yönden rahatlar.

Yalnızlık yaşayan insanların genel özelliği her şeyi içine atmasıdır. Kimseyle konuşmayınca bütün dertleri içine atar. Bu da onun ruh sağlığını olumsuz yönde etkiler. Bütün vesveseler içinizde zehir gibi birikir. Uykularınızdan verim alamazsınız, hayattan kopuk gibi hissedersiniz. Dolayısıyla hiçbir şeyden keyfi alamayacak duruma gelirsiniz.

Benim gözlemlediğim, sosyal çevresi olan insanlar daha mutludur. Onlar yaşamaktan keyfi alır. Her gün iletişim halinde oldukları için yalnızlıkla uzaktan yakından alakaları yoktur. İşte bu yüzden yalnız kalmamaya özen göstermeliyiz. Mutlaka çevremizde en az bir tane de olsa arkadaşımız olmalıdır. Onunla konuşup, dertleşmek bize bütün karamsarlığı unutturur. Zihinsel olarak kafamız rahatlar. Böylece kendimizi bir kuş kadar hafif hissedebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski