Okumanın Önemi ile İlgili Kompozisyon

Okumanın önemi ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazı için güzel ve kısa bir başlık belirleyiniz.

Okumanın hepimiz üzerinde önemi büyüktür. Çünkü okumak, bireye birçok beceri kazandıran çok yararlı bir eylemdir. Bu yüzden yaşımız ne olursa olsun okumaya önem vermek gerekiyor. İlk okula başladığımız andan itibaren okumaya ilk adımı atıyoruz. Ortaokul, lise, üniversite derken uzun bir süre okuma yolculuğumuzu tamamlıyoruz. Sonunda ise donanımlı, bilgili, kültürlü, bilinçli bir birey haline geliyoruz. Yani okumak insanı tamamlamaktadır.

Toplumda okumuş kişilere önem verildiğini hepiniz bilirsiniz. Çünkü okumuş kimse, ne yaptığını bilen biridir. Onlar herhangi bir davranışta bulunmadan düşünür. Söz ve davranışlarının nereye varacağını iyi bilir. Olaylar karşısında farklı bakış açısı edinirler. Problem çözme becerisi yüksektir. Dolayısıyla okumak insana çok çeşitli beceriler kazandırıyor.

İnsanı her yönüyle geliştiren, onu aydınlığa kavuşturan bir şey varsa o da okumaktır. Okumak ilmin ışığında yürümektir. Bu ışıklı yolda farkında olmadan kendimizi geliştirmeyi öğreniriz. Bu süreçte bilgi hazinemiz genişler, hayal gücümüz farklı boyutlara ulaşır. Okudukça eğitim seviyesi de artar. Bu da ülkemizin ilerlemesi adına çok önemlidir.

Sonuç olarak okumanın önemi üzerine ne desek az gelir. Bundan dolayı şartlar ne olursa olsun okumakta ısrarcı olmalıyız. Bunun kendimiz için, geleceğimiz için , vatanımız için çok faydası olacaktır. Bazı açılardan zorlanacağız belki ancak okuduğum için ileride her şeyde bir kolaylıkla karşılaşacağız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski