Bencillik Dostluğun Zehiridir Kompozisyon

Bu sayfada bencillik dostluğun zehridir sözü ile ilgili kompozisyon örneği bulunmaktadır. Yazıya kısa ve uygun bir başlık belirleyiniz.

Dostlukta bencilliğe yer yoktur. Çünkü bencilik dostluğu öldüren bir zehirdir. Bu zehirden uzak durmak gerekir. Zaten insan sadece kendini düşünürse hangi konuda olursa olsun hep kaybeder. O yüzden bencilliği aklımızdan, kalbimizden söküp atmalıyız.

Örneğin bir karar alırken dostunuzu da düşünmelisiniz. Yalnızca kendinizi düşünüp hareket ettiğinizde dostunuzun size olan güveni doğal olarak sarsılacaktır. Çünkü siz aranızdaki bağlılığa bencilliğin zehri ile büyük hara vermiş olursunuz. Yani dostlukta gizli saklı olmaz. Birbirini düşünerek hareket etme vardır. Her şeye rağmen birbirine destek olma vardır. Bencillik ise bütün bunları yok eden zehirdir.

Bazı insanlar bencilliğin kuyusunda yaşarlar. Onlar kimseyle bir şeylerini paylaşmak istemez. Bu da onlar için istenmeyen sonuçlara yol açar. Dostluğun sağlıklı bir şekilde ilerlemesi de tamamen paylaşmak üzerinedir. Dolayısıyla dostunuzun bencilliğine tanık olursanız o andan itibaren aranızdaki yakınlık sona erer. Çünkü siz ona güveniyorsunuz. O da sadece kendi menfaati için davranıyorsa, yaptığı bencillikle aranız açılır.

Sonuç olarak paylaşımcı olmak, dosta sırt çevirmemek lazımdır. Eğer dostluğunuzun baki olmasını istiyorsanız bencillikten kesinlikle uzak durmalısınız. Çünkü bencil olan her tutum, dostluğu bitirmeye yeter.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski