Bir Şeyler Değiştirmek İsteyen İnsan Önce Kendinden Başlamalıdır Kompozisyon

Bu bölümde inceleyip kısaca fikir edineceğiniz kompozisyon konusu: "Bir şeyler değiştirmek isteyen insan önce kendinden başlamalıdır." Sokrates'in sözünden yola çıkarak duygu ve düşüncelerinizi anlatan bir kompozisyon yazınız.

Değişim isteyen insan bu işe önce kendini değiştirerek, düzelterek başlamalıdır. Ne gariptir ki insan oğlu hiçbir şeyden tam anlamıyla memnun olmaz. Çevresinde olan biten onu rahatsız eder. Hatta başkalarının eksiklerini, kusurlarını bulmaya çalışır. Buna rağmen dönüp de kendine bakmaz. Değişimi hep dışarıda arar. Böylece bütün sorunların çözüleceğini düşünür.

Bir şeylerin değişmesi bazı şeylerin yoluna girmesini sağlar. Ancak değişim istiyorsak önce kendimizden başlamalıyız. Yoksa her şey havada kalır. Başkalarının arkasından konuşursak, onları yerli yersiz eleştirirsek bunun bir yararını göremeyiz. Öncelikle kendi yanlışlarımızı belirlemeliyiz. Sonra kendimizi değiştirmeliyiz. Yenilik ve değişim her zaman iyidir. İşe kendimizden başladığımızda bu konuda önemli mesafeler kat ederiz.

Yolunda gitmeyen bir şeyler varsa, belki de biz hata yapmışızdır. Bunlara biz sebep olmuşuzdur. Dönüp kendimizi yoklamalıyız. Birilerinin dedikodusunu yaparak, hiçbir şeyi düzeltemeyiz. Dolayısıyla değişim gereklidir lakin ilk olarak kendi dünya görüşümüzü değiştirmek lazım gelir. Neyi yanlış yaptığımızı, hoşnutsuzluğun kaynağını belirlersek işte o zaman iyi yoldayız demektir.

Sonuç olarak insanları hoşnut etmek zordur. Hangi konuda olursa olsun önce eleştiriye odaklanırız. Şu eksik, bu yanlış diye sızlanır dururuz. Bundan dolayı bazı değişiklikler yaparak her şeyin düzeleceğine inanırız. Bir tek kendi hatalarımızı göremeyiz. İnsanın doğası tamamen bundan ibarettir. İşte burada önemli olan kendi iç dünyamızda yapacağımız değişikliklerdir. Zira biz düşünce tarzımızı değiştirirsek belki de bir şeyler yoluna girecektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski