Denize Düşen Yılana Sarılır Kompozisyon

Denize düşen yılana sarılır atasözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazıya kısaca uygun bir başlık belirleyiniz.

İnsan çaresiz bir durumla baş etmek için her yola başvurabilir. Daha önce hiç kıymet vermediği birinden bile medet umar. Çünkü çaresizlik böyle bir şeydir. İnsan neler yaptırır neler.  Çok zor durumlar yaşayabiliriz. Öyle bir anda yanına yaklaşmayacağımız kişilere sarılırız. Başka çıkar yol kalmamıştır. Mecburen böyle davranırız.

Mesela samimi olmadığınız hatta çok da hoşlanmadığınız biri olabilir. Borç batağına saplanmış olabilirsiniz. Kimseden para isteyecek durumunuz yoksa o kişiden borç bile isteyebilirsiniz. Her şey üst üste gelmiştir. Etrafta yardım alacağınız kimseler kalmamıştır. O sevmediğiniz insandan medet umarsınız. İşte çaresizlik zamanlarında insanın eli kolu bağlanır. Yakınlarından bir hayır göremediğini görünce bu sıkıntıyı aşabilmek uğruna hoşlanmadığı kimselerden yardım isteyebilir. İnsanı bu hale getiren çaresizliğin acımasızlığıdır. Dolayısıyla çaresizlik çok zor, çok ağır bir imtihandır. Onu aşmak için yapmadığımız şeyleri bile istemeyerek de olsa yapmak zorunda kalırız. Normalde hoşlanmadığınız kimselerin yanına bile yaklaşmazsınız. Ama öyle bir an gelir ki başka çıkış noktası yoktur. Etrafınızda bir tek o kişi vardır yardım alabileceğimiz. O an bunu yapmaya mecbur kalırsınız. Çaresizlikten gurur meselesi falan kalmaz ortada.

Kısaca özetleyecek olursak insan hayatın bazı dönemlerinde büyük sorunlarla karşı karşıya kalabilir. Bu sorunlardan kurtulmak için çıkar yollar arar. Hiçbir çare bulamayacağını anladığı zaman, düşmanının bile kapısını çalabilir. Bu durum denize düşen yılana sarılır atasözüyle açıkça ifade edilmiştir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski