Emek Olmadan Yemek Olmaz Kompozisyon

Bu yazımızda emek olmadan yemek olmaz kompozisyon hakkında kısaca söz edeceğiz.

Emek, insanın bir şeyler kazanmak için gösterdiği çabadır. Onun etkisiyle bir şeyler kazanmayı hak ediyoruz. İnsan, genel olarak hazıra konmak ister. Oysa iş başka türlü işlemektedir. Yani ortada verilen bir emek olmalıdır. Bu emeğin sonucunda bir şeyler elde edilir. Yoksa boş oturunca elimize bir şey geçmez.

Örneğin karnımız acıktığında yemek, önümüze hazır olarak gelmiyor. Onun da bir hazırlık aşaması var değil mi? Annemiz mutfakta gerekli malzemeleri ayarlıyor. Onları ocakta pişiriyor. Belli bir emek harcıyor. Bir süre sonra yemek ortaya çıkıyor. Hayatta kazanılan her şey de böyledir. Hiçbir kazanım kendiliğinde elde dilmez. Mutlaka bu yolda usulüne uygun bir çaba gerekiyor. Gösterdiğimiz çabadan sonra bir ürün meydana geliyor.

İnsanların bir geçim derdi var. Evini geçindirmek isteyen her baba, bir işte çalışıyor. Çalışırken belli bir emek sarf ediyor. Bunun karşılığında para kazanıyor. Böylece evinin her türlü giderlerini temin etmiş oluyor. Oysa çalışmayıp evinde boş bir halde dursa kimse ona para vermez değil mi? Anlayacağınız güzel bir şeye ulaşmak için mutlaka emek harcanmalıdır. Emekten kaçarsanız bunun karşılığında bir ödül de alamazsınız.

Sonuç olarak biz hiçbir şey yapmadan bir şeylerin hazır olmasını beklememeliyiz. Bunun için ne gerekiyorsa onları yapmalıyız. Çünkü hiçbir şey boşuna kazanılmıyor. Alın teri dökmeye gerek vardır. İşte burada çalışmak devreye giriyor. Ancak çalıştığımızda elde etmek istediklerimize ulaşıyoruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski