İnsan Yalnızca Sevdiği Zaman Kötülük Etmez Kompozisyon

İnsan yalnızca sevdiği zaman kötülük etmez sözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazıya uygun bir başlık koyunuz.

Sevgi insanı kötülük etmekten alıkoyan çok önemli bir duygudur. Bu duyguyu hayatımızın merkezine alırsak doğru yolda yürüyebiliriz. Kötülükte bulunan insanlara baktığımızda genel olarak sevginde uzak bir hayat yaşadıklarını söyleyebiliriz. Oysa sevgiye önem veren biri kötülüklerden uzak durmaktadır. Yani insan sevince aklına kötü bir şey yapmak gelmez.

İnsanın kalbinde sevgiye yer yoksa işte o zaman korkmalıyız. Çünkü sevgiden yoksun bir lap için kötülük hemen yanı başındadır diyebiliriz. Onlar vicdansızlığa gömülmüştür. Sevgi insanlar adına evrensel bir nitelik taşır. Bu duygu dünyanın neresinde olursa olsun insanların en temel ihtiyaçlarından biridir.

Kötülükler kaynağını sevgisizlikten almaktadır. Başka bir deyişle sevginin olmadığı bir yerde kötülük hükümdarlığını ilan edecektir. O yüzden her zaman her şeye sevgiyle bakmak lazım gelir. Sevgi işle büyüyen çocuklar kötülük yapma gereği duymazlar. Çünkü sevgi kötülüklerin panzehiridir.

Sonuç olarak insanların sevmeye, sevilmeye muhtaç olduğu bir gerçektir. Bu hayat kötülükler de olduğuna göre sarılmamız gereken tek duygu sevgidir. Dolayısıyla insan sevdiği zaman kötülük etmez. Buna gerek kalmayacaktır. Çünkü onlar başkalarına zarar vermeyi aklının ucundan bile geçirmez. Sevgi bütün kötülükleri engelleyen bir set çeker kalbimize. Bundan dolayı evrendeki her şeye sevgi dolu bir anlayışla bakmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski