İyilik Eden İyilik Bulur Konulu Kompozisyon

Burada iyilik eden iyilik bulur atasözü ile ilgili kompozisyon örneği bulunmaktadır. Yazıya konuya uygun kısa bir başlık koyabilirsiniz.

Bizler genel olarak ettiğimiz iyilikleri hiçbir çıkar beklemeden ederiz. Ancak her güzle şeyin de bir mükafatı vardır. Ettiğiniz iyiliğin de bir gün size iyilik olarak dönebileceğinden bahsediyorum. Bu durum aslında hayatın doğasında olan bir şeydir. Evet, biz dara düşmüş birine iyilik ederiz. Bunu menfaat beklemeden, sadece insanlık görevi olduğu için yaparız. Ancak aklımıza gelmeyecek herhangi bir zamanda bize de iyilik eden bulunur.

Bilindiği gibi yaşama anlam katan bazı güzellikler vardır. İyilik etmek de bunlardan biridir. Onunla yüreğimiz bir başka huzur duygusuna kapılır. Zira iyilik eden biri mutlaka kendisinde bir gönül rahatlığı hisseder. Bu herkes için geçerlidir. Mesela bir hastanede yaşlı bir adam gördünüz. Ona kolaylık olması bakımından yardım ettiniz. Belki bunun karşılığını günlük hayatın herhangi bir diliminde iyi yönde göreceksiniz.

Olay çok basittir aslında. Siz en zor gününde birine yardım elini uzatırsanız, o kişi size kendini borçlu hisseder. Buna iyilikle karşılık vermek ister. Belki o anda sizin durumunuz elverişlidir, kabul etmezsiniz. Fakat hayatın ilerleyen dönemlerinde başınıza bir iş gelebilir. O anda size etraftan birileri yardıma koşar. O zaman anlarsınız ki iyilik eden iyilik bulurmuş.

Sonuç olarak başkasına gösterdiğimiz her davranış bize yol, su, elektrik olarak dönecektir. Zira her eylemin bir karşılığı olduğu gibi iyiliğin de bir yansıması olacaktır. Bu yüzden koşulsuzca kimseyi hakir görmeden iyilik dolu bir dünyaya biz de katkı sağlamalıyız.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski