Sakla Samanı Gelir Zamanı ile İlgili Kompozisyon

Sakla samanı gelir zamanı atasözü ile ilgili kompozisyon örneği. Yazıya konuya uygun dikkat çekici bir başlık koyunuz.

İnsana her an her şey lazım olabilmektedir. Bu bir para da olabilir ya da başka bir nesne olabilir. Ne olduğunun pek de bir önemi yok. Sahip olduğumuz varlıklar bizim için önemli olmalıdır. Belki fazladır, artmıştır, şu anda işimizi görmeye yaramaz. Ancak bu devran böyle sürmeyecek. Başka bir zaman o nesne çok acil bir ihtiyaç haline gelecektir.

İşte öyle bir zamanda bir yere sakladığımız para ya da eşya ile büyük bir sorunu çözüme kavuşturacağız. Bu yüzden sahip olunan her şeyin uygun bir zamanı vardır bilinci ile hareket etmeliyiz. Onları önemsemeden kaldırıp atarsak zorda kaldığımızda bunun acısını yaşarız.

Örneğin eskiden büyüklerimizi geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlıyordu. Bu durumda hayvanların yiyecek ihtiyacını karşılamak için saman gerekliydi. Yaza doğru havalar ısınınca artan samanları atanlar olabiliyordu. Ancak havaların işi pek de belli olmaz. Hemen sığınmaz, soğuk havalar bir süre daha devam eder. O anda saklanan saman hayvanların aç kalmasını önler değil mi? Bu örnekten yola çıkarak hayatımız için her şeyin bir kıymeti olduğunu anlayabiliriz.

Sonuç olarak insan için her şey gereklidir. Şu an için gerek duymuyorsak sadece zamanı gelmemiştir. O yüzden bize çok gereksiz bir şeymiş gibi görünür. Böyle düşünerek elimize geçen, sahip olduğumuz varlıkların bir kısmını bir zaman sonra işimi görür diyerek kenara koymakta fayda var.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski