Evrendeki tüm kötülükler yok edilemese de yapılan iyiliklerin karşılıksız kalmayacağını anlatan metin yazınız.

Evrendeki tüm kötülükler yok edilemese de yapılan iyiliklerin karşılıksız kalmayacağını anlatan metninizi aşağıdaki atasözlerini de kullanarak yazınız.

Ne yapılırsa yapılsın evrende kötülük hep var olacaktır. Bu dünyanın düzeni böyledir. Biz ise tüm bunlara rağmen kötülükleri bir tarafa bırakıp iyiliğe yönelmeliyiz. Çünkü iyilik, evrendeki her şeyin huzur içinde yaşaması için en çok ihtiyacımız olan bir duygudur. Üstelik siz beklemeseniz de iyiliklerin karşılıksız kalmayacağı bellidir. O yüzden hayatın merkezine iyiliği koymalıyız.

Bilindiği üzere adına ömür denen dünya hayatımız kalıcı değildir. Bir gün buradan göçüp gideceğiz. Geride yapacağımız iyilikler kalacaktır. Yani yaptığımız iyiliklerle anılacağız. Kimse kötülüğü ile anılmak istemez değil mi? Dolayısıyla üzerinde durulması gereken konu iyiliktir. Kötülükler her zaman olacaktır. Çünkü kötülük yok edilemeyen bir şeydir. Hal böyle olunca tek yapacağımız şey kötülükten kaçınıp iyiliğe yönelmektir. Zaten iyilik de karşılıksız kalmıyor. Bir yerde mutlaka onun mükafatını görürsünüz.

Nice insan, kötülüğün batağına saplanmıştır. Hepsinin de sonu hüsran olmuştur. Eminim zamanı geri alma gibi bir imkan olsa aynı hataları bir daha yapmazlardı. Çünkü kötülük insanı içten içe yer. Pişmanlık yakasını bir türlü bırakmaz. İyilikler ise gönlümüze ferahlık verir. Gönlümüz huzura kavuşur. O zaman bu dünyada iyilikten daha güzel bir şey yoktur.

Sonuç olarak hayatın içinde iyilik ve kötülük bir arada bulunmaktadır. Biz hangisini seçersek o yolda yürürüz. Birçok önlem alınsa da kötülükler yok olmayacağına göre en doğrusu iyiliği başımızın tacı yapmaktır. Zira bu hayta yapılan iyiliklerle yaşanmaya değer hale gelir. Kötülükle kimsenin eline acıdan, göz yaşından başka bir şey geçmez.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski