Kıskançlık ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek konuşma sınavı için kıskançlık ile ilgili kompozisyon yazınızı oluştururken kısaca fikir edinebilirsiniz.

Bir başkasını kazandığı bir başarıdan, sahip olduğu maddi imkandan, aldığı güzel bir şeyden dolayı çekememezlik duygusuna kıskançlık denir. Kıskançlık çok kötü bir hastalıktır. Hastalık dedim çünkü gerçekten de öyledir. Bir yapıştı mı yakanıza sizi bir türlü bırakmaz. Bu durumda yapılması gereken bu kötü duygulardan bir an önce kurtulmaktır. Kendi işimize, sahip olduklarımıza bakmak daha doğrudur.

Kimseyi elindeki bir imkandan dolayı kıskanmamalıyız. Öyle olunca mutsuz oluruz. Hayata küseriz. Kendimizi sanki böyle küçük görmüş gibi oluruz. Oysa bu tür vesveselere aldanmamak lazımdır. Herkes dört dörtlük değildir. Herkesin bir eksikliği mutlaka vardır. Parasından, başarısından, sosyal olanaklarından ötürü birilerine bakıp da onları kıskanmak insanı çok kötü ekiler. Bu tür düşünceleri aklımızdan uzaklaştırmak her zaman için daha güzel olacaktır.

Mesela bir arkadaşınız derslerde başarılı olabilir. Ya da bir başkası araba alabilir, ev alabilir. Onların bu halini kıskanmaktansa biz de çalışıp imkanlarımızı artırmalıyız. Sevdiklerimize bakmalıyız. Mutlu olabileceğimiz alanlara yönelmeliyiz. Zira kıskançlık insanı rahatsız eder. Adeta zehirler. Bunun çaresi ise kendi imkanlarımıza şükretmektir. Biz de başkaları gibi iyi duruma gelemeyebiliriz. Ancak illa birilerini kıskanmak gerekmiyor. Yüzümüzü ekşitip insanları kıskanırsak hiçbir zaman mutlu olamayız.

Sonuç olarak kıskançlıktan uzak durmalıyız. Kıskandığımız kişilerin bizden fazlası yoktur. Evet bazı kazançlara sahiplerdir. Ancak onların da dertleri, sorunları olabilir. Her şey insanlar içindir sonuçta. Kısacası kıskançlık kalbi karartır. İnsana ciddi zararlar verir. Yani her anlamda olumsuzdur. En iyisi bu hastalığın esiri olmamaktır. Şayet aklınıza böyle vesveseler, kötü düşünceler geliyorsa, hemen başka bir işle meşgul olmanızı tavsiye ederim.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski