Kadına Şiddet ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda kadına şiddet ile ilgili kompozisyon konusuna kısaca değindik. Başlık olarak Kadın Şiddete Değil Sevgiye Layıktır ifadesini kullanabilirsiniz.

Kadın sevgiye ve ilgiye layık olan bir varlıktır. Oysa kadına şiddet insanın acizliğinin göstergesidir. Kadına şiddet ülkemizin kanayan yarasıdır. Günümüzde kadınlara yönelik şiddet haberleri her geçen gün artmaktadır. Düşünüyorum da kadınlar dünyanın en kıymetli varlığıdır. Bir erkek için ona en büyük destek verendir. Çünkü bütün yaşantımız kadınlarla şekillenir. Onların olmadığı bir ev ıssız bir adaya benzer. Her şey anlamını yitirir. Dolayısıyla onlara şiddet uygulamak insanlığın bittiğini kanıtlar.

Kadınlar bu dünyaya şiddet görsün diye değil, hayatı birlikte omuzlamak diye gönderilmiştir. Onlar anamız, bacımız her şeyimizdir. Elleri öpülesi kıymete sahiplerdir. Ancak kadına şiddette bulunanlar nasıl bir acizlik içinde olduklarını bilmiyor. Kadınların kıymetini anlamak için illa bir şey olmasına gerek yoktur. Çünkü hayatın yükünü kadınlarımız ile beraber taşımaktayız. Onlar yanımızda olduğu için bu kadar güçlüyüz.

Bir yuva için kadın bambaşka bir anlam ifade eder. Bunu tarif etmeye kelime bulamıyorum açıkçası. Zira bir evde kadının yokluğunda orası ölü bir evdir. Kadına şiddeti önlemek için onların yokluğuyla sınanmak gerekmiyor. Aklımızı başımıza almalı, onlara hak ettiği ilgi ve sevgiyi göstermeliyiz. Sonuç olarak kadına şiddet küçültücü, acizlik göstergesi bir davranış biçimidir. Bir an önce bu yanlışa son vermek gerekir. Şiddete hayır anlayışını her şeyde olduğu gibi kadınlarımız için de benimsemeliyiz. Onları mutlu etmek için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski