Birlik ve Beraberlik ile İlgili Kompozisyon

Toplumumuzdaki millî birlik ve beraberlik ile ilgili aşağıya kısa bir yazı yazınız. Yazınızda duygu ve düşüncelerinize yer veriniz. 3. Sınıf

Milli birlik ve beraberlik toplumun tek yürek olması demektir. Bu bilinçle zor zamanlarımızda birlik, beraberliğe sımsıkı tutunmalıyız. Böylece işlerimizi herhangi bir aksaklığa mahal vermeden tamamlarız. Aynı zamanda insanlarla aramızda bir bağ oluşur. Bu bağ bizleri daha güçlü kılar.

Birlik, beraberlik bir tek zor işler için düşünülmemelidir. Her alanda gereklidir. Mutlu günler için de, zor günlerde de gerekir. Zaten milletimizde birlik, beraberlik ruhu çok eskiden beri vardır. Bunu savaş yıllarında çok net olarak görmekteyiz. Örneğin Milli Mücadele'de, 15 Temmuz'da toplumumuzdaki milli birlik ve beraberlik en üst düzeye çıkmıştır. Hayatın anlamı birlik ve beraberlikle sağlanır. Kimseye yardım etmeden yalnızca kendimizi düşünürsek o zaman niye yaşıyoruz ki? Bir toplumda oluşan barış, huzur, danışma iklimi kaynağını birlik ve beraberlikten alır. Dolayısıyla her türlü ihtiyacı karşılamak ya da aramızdaki bağlılık ruhunun güçlenmesi için birlik, beraberliği önemsemeliyiz. Birlik, beraberliğin olmadığı bir toplumda huzursuzluk ortaya çıkar. Bu da iç karışıklık demektir. Huzur olmayan bir yerde hiç kimse kendini güvende veya mutlu hissedemez. Toplumun gücü, huzuru, insanların kendini güvende hissetmesi için tek çaremiz dayanışma içinde olmaktır.

Sonuç olarak hiç kimse tek başına kendine yetemez. Mutlaka başkaları ile dayanışma gerektiren durumlarla karşılaşırız. Bu nedenle bir araya gelmeli, birbirimize yardımcı olmalıyız. Bu beraberliğin verdiği güçle önümüzde dağ olsa duramaz. Milletin en büyük güç kaynağı da zaten birlik, beraberlik bilincidir.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski