Gülü Seven Dikenine Katlanır Kompozisyon

Gülü seven dikenine katlanır atasözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazıya uygun olacak kısa bir başlık koyunuz.

İnsanlar yapısı gereği bazı kişilere yakınlık duyar. Onları çok sever. Fakat sevdiğimiz kişilerin de kusurları olabilir. Eğer birini seviyorsak onların bazı kusurlarına katlanmak gerekiyor. Çünkü biz nasıl insan olarak hata yapıyorsak, çeşitli kusurlarımız varsa, onların da kusuru olacaktır. En iyisi bu bakış açısıyla hareket edip, sevdiklerimizi kusurlarıyla kabul etmek olacaktır.

Önemli olan sevdiğimizin kusuruna katlanmaktır. Bu hayatta tahammül etmek denen bir şey var. Kimse dört dörtlük olmuyor. İnsan beşer, şaşar. Bazen yanılır. Bazı huyları hoşumuza gitmez. Bizi rahatsız edebilir. İşte kimi seviyorsak onlarla aramızdaki yakınlığın devam etmesi biraz da gülü seven dikenine katlanır atasözünde olduğu gibi tahammül etmeyi gerektiriyor. Eğer sevdiğimiz kişilerin kusurunu yargılarsak, onlara katlanamazsak yanımızda hiç kimse kalmaz. Ondan sonra yalnız kalırız. Bu durum illa birini sevince olacak değil. Kavuşmak istediğimiz bir şey de olabilir. Bizi mutlu edecek bir şey elde ettiğimizde onun getireceği sıkıntılar da olabilir. Onlara da katlanmak lazımdır. Mesela çarşının içinde güzel bir ev almak isteriz. Evi alırız ancak trafiğin gürültüsünü de çekmek zorunda kalırız.

Sonuç olarak bizi hoşnut eden şeylerin yol açtığı olumsuzluklar olabiliyor. Sevdiğimiz kişilerden kusursuz olmasını beklemeye hakkımız yoktur. Zira biz nasılsak, onlar da öyle insandır. İnsanın da yaradılışında hata yapmak denen bir olgu vardır.  Ya da çok istediğimiz bir şeyin zorluklarını göze almalıyız. Madem bir şeyi çok istiyoruz, birini çok seviyoruz onların zorluklarını da kabul etmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski