Baca Eğri de Olsa Dumanı Doğru Çıkar Kompozisyon

Baca eğri de olsa dumanı doğru çıkar atasözü ile ilgili kompozisyon örneği. Yazıya kısaca uygun bir başlık belirleyiniz.

Doğuştan iyi ve güzel özelliklere sahip olan bir insan ne kadar kötü, bozuk ortamlarda bulunursa bulunsun kişiliğinden bir şey kaybetmez. Çünkü o doğuştan böyle sağlam bir karaktere sahiptir. Onun bozulmasının imkânı yoktur. Dolayısıyla bize kalkan olan doğruluktan ayrılmamalıyız.

İnsanın sağlam bir karakteri olması onu güçlü kılan bir şeydir. Böyle olunca girdiği, bulunduğu kötü ortamlardan çok fazla etkilenmez. Çünkü onun bakış açısı doğruluk üzerine şekillenmiştir. Burada duruşumuz ön plana çıkmaktadır. Biz kendimizden, ödün vermediğimiz sürece doğru yoldayız demektir. Mesela bir arkadaş toplantısına katıldığımızda orada hoşumuza gitmeyen davranışlar olabilir. Arkadaşlarımızı bize kötü alışkanlıklara davet edebiliriz. İşte öyle bir anda yapmamak anlamında kararlılık göstermeliyiz. En ufak bir şeyde hemen onların dediğini yaparsak daha önce yapmadığımız kötü bir şey yapmış oluruz. Sigaraya başlamak bu konuya örnek verilebilir. Siz istemediğiniz halde arkadaşınız al, bir kereden bir şey olmaz falan derse işte o anda hayır demesini bilmek gerekiyor.

Sonuç olarak doğruluğa önem vermeliyiz. Kişiliğimizin bozulmasına yol açabilecek etkenlerden kaçınmalıyız. Doğuştan gelen bu iyi huylar bizi yanlışa bulaşmaktan her zaman koruyacaktır. Dünyanın düzeni bozulmuş da olsa biz sağlam durdukça kimsenin bizi yanlışa sürüklemesine fırsat vermemiş oluruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski