Güvenli İnternet Kullanımı ile İlgili Kompozisyon

Bu sayfamızda güvenli internet kullanımı ile ilgili kompozisyon örneği yazınız hakkında kısaca bahsedeceğiz.

Günümüzde internet kullanımı almış başını gidiyor. Bir an bile olsa internetten ayrı kalamıyoruz. Artık hayatın her alanına internet yerleşmiş vaziyettedir. Burada internetin güvenli kullanımını öğrenmek gerekiyor. Çünkü internet aleminde dolandırıcılık, hırsızlık ya da daha birçok konuda zararlı içerik, kötü niyetli kişiler vardır. Özellikle bu konulara dikkat edilmelidir.

Güvenli internet kullanımız için öncelikle bilinçli olmak lazımdır. Bu konuda büyüklerimizden yardım da alabiliriz. Ayrıca site uzantıları hakkında aydınlatıcı bilgiler öğrenmeliyiz. Örneğin gov, edu, mil uzantılı siteler devlet kurumlarına ait oldukları için çok güvenlidir. Bunun dışında dikkat edilecek nokta girdiğimiz site bağlantısının kilit işareti olup olmadığıdır. Kilit işareti varsa o site güvenlidir diyebilir. Ayrıca internette gezinirken tanımadığımız kişiler iletişim kurmamalıyız. Veya kişisel bilgilerimizi, fotoğraflarımızı her yerde paylaşmamalıyız. Bazı siteler zararlı bağlantılar koyarak tıklayın gibi uyarılar yapıyor. Bu linklere asla tıklamamalıyız. Bütün bunlar güvenli internet kullanımında dikkat edilecek hususlardır.

Elbette işimiz gereği internete giriyoruz. Yapacağımız en önemli şey işimizi kısa sürede halledip çıkmaktır. Fazla vakit geçirmek internetin esiri olmamıza neden olur. Bu da genel ağ üzerinde zarar görme ihtimalini artıran bir etkendir. Her zaman için özellikle aile büyüklerimizin kontrolünde internet kullanmak daha doğru olacaktır. Sonuç olarak evlerimizde güvenli internet bağlantısı kullanmalıyız. Bu şekilde zararlı ve kötü olabilecek içeriklerden de korunmuş oluruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski