Ateş Olmayan Yerden Duman Çıkmaz Kompozisyon

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz atasözü ile ilgili kompozisyon örneği. Yazıya uygun bir başlık koyunuz.

Bir yerde belirli işaretler varsa orada daha önceden yaşanmış bir şeyler vardır. Yani bazı konuların üstü örtülür. Herkesten saklanmaya çalışılan bu konuların gerçekliğine dair bazı belirtiler görülebilir. Her ne kadar saklansa da gerçekler açığa çıkar.

Bir kişi kötü bir şey yapmıştır Bunu kimsenin öğrenmesini istemez. Başka bir deyişle başkalarının öğrenmesinden korktuğu için suçunu gizlemeye çalışır. Ancak bu olayın yaşandığı ile ilgili bazı işaretler gün yüzüne çıkar. O zaman anlaşılır ki kötü bir şey olmuş ve saklanmaya çalışılıyor. Dolayısıyla etrafta neler olup bittiğini anlamak için iyi bir gözlem yapmak gerekir. Bazı olayların belirtileri gizli kalmaz. Ateş yakıldığında duman nasıl açıkça belli oluyorsa bazı olayların da izleri kendini gösterir. Bir yerde işaret varsa, bir olay da mutlaka vardır diyebiliriz. Ancak tamamen bu söze aldanmamalıyız. Bazen dedikodular gerçeklerin önün geçer. Aslı astarı olmadığı halde dedikodular üzerinden giderek doğruya ulaşamayız. Dikkat etmek gereken nokta olaya dair sağlam deliller olup olmadığıdır.

Sonuç olarak bir olayın gerçekte olup olmadığı ona dair izlerden kolaylıkla anlaşılabilir. Yani birtakım belirtiler görülünce anlarız ki o konuyla ilgili daha önceden bir şeyler olmuştur. Bu yüzden davranışlarımıza dikkat etmeliyiz. Kötü olan şeyleri yapmaktan uzak durmalıyız.

4 Yorumlar

  1. komposizyonla alakası yok

    YanıtlaSil
  2. kopyala yapıştır seçeneği yok benim yarın konuşma sınavım var ve not çıkarıyorum ama kopyala yapıştır yok bu site çok kalitesiz

    YanıtlaSil
  3. ilk gönderenin dediği gibi çok fazla yazım hatası var ve çok yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yanlış söyledim ve çok alakası yok diyecektim

      Sil
Daha yeni Daha eski