Alçak Uçan Yüce Konar Yüce Uçan Alçak Konar Kompozisyon

Alçak uçan yüce konar yüce uçan alçak konar atasözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Metne kısa bir başlık koyunuz.

Yapı itibariyle alçakgönüllü olan başka bir deyişle mütevazı kişiler toplum içinde saygınlık anlamında yükselir. Çünkü onlar hiçbir zaman büyüklük taslamaz. Herkesi kendileri gibi görürler. Hani bazılarının burnu havada olur, herkese yüksekten bakar ya işte asıl onlar kendi itibarını zedeler. Bu nedenle ne olursa olsun hiçbir yerde büyüklenmemeliyiz. Çünkü diğer kişiler de bizim gibi birer insandır.

Asıl mesele mütevazı olabilmektedir. Hepimiz her gün başkalarıyla görüşüyoruz. İşimiz gereği toplumla kaynaşıyoruz. Günlük hayatın koşturmacasında birçok insanla görüşüyoruz. Bu sırada hakkımızda bir algı oluşuyor toplumda. Eğer alçakgönüllü tavrımız ön plandaysa insanların gözünde gittikçe yükseliyoruz. Tam tersi durumda yüksekten bakarsak da bu, alçalmamıza yol açacaktır. Sürekli kendini, yüksekte görmeye devam etmek insanı aşağılık duruma sokar. Kimse ona kıymet vermez. Hatta böyle davrandıkça o kişinin kimsenin gözünde değeri falan kalmaz. Dışlanma ile karşı karşıya kalır. Bulunduğu ortamlarda yok sayılır. Bu da insan için çok ağır bir şeydir.

Sonuç itibariyle insanın yükselmesi onun alçak uçmasında gizlidir. Yani büyüklük taslamayıp, alçakgönüllü olmayı anlatmak istiyorum. Bu şekilde olan biri gerçek manada başkaları tarafından yüksek bir yerde konumlandırılacaktır. Kısacası bizi değerli yapan, itibarımızı artıran büyüklenmeyen tutumumuzdur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski