Bir Ağacın Gölgesinde Bir Sürü Yatar ile İlgili Kompozisyon

Bir ağacın gölgesinde bir sürü yatar atasözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazıya uygun bir başlık belirleyiniz.

Hayatta bazı kişiler vardır. Onlar iyiliksever bir özelliğe sahiptir. Aynı zamanda varlıklı kişilerdir. Böylesine varlıklı ve hayır işlemeyi seven kimselerin etrafındakilere birçok yardımı dokunur. Bilgili, varlıklı, iyiliğe önem Verne bu tür insanlar, insanların gözünde güven kazanmıştır. O yüzden herkes onların kanatları altında olmak ister. Başka bir deyişle onların gölgesinden istifade etmek ister.

Mesela etrafınızda hayırsever insanlar görmüşsünüzdür. Onların maddi durumları oldukça iyidir. Bir tek amaçları insanlar fayda sağlamaktır. Bu bakış açısıyla kimin neye ihtiyacı varsa hemen oraya koşarlar. Bu da toplumda o kişilere güven algısı oluşturur. Gerçekten de böyle kimselerin varlığı bile bize huzur verir. Başımıza bir iş geldiğinde onlara danışırız. .Çünkü geri çevrilmeyeceğimizi, elimiz boş dönmeyeceğimizi biliriz. Allah bu tür insanların sayısını artırsın. Toplumun buna çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Örneğin aylardır salgınla mücadele ediyoruz. Bu süre zarfında işi olan birçok kişi işini kaybetti. İşte onlar için böyle varlıklı, hayırsever insanların olması büyük önem taşımaktadır. Çünkü düzenli bir geliri olmayanlar için hayat gerçekten çok zordur. Bu yüzden hayırsever kişilere ihtiyaç vardır. Onlar sayesinde çoğu insan zor durumdan kurtulabilir. Bu sayede hayır dua da alırlar ki bu çok kıymetlidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski