Bilmemek Ayıp Değil Öğrenmemek Ayıp Kompozisyon

Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp sözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazınıza uygun bir başlık koyunuz.

Bilmek, bilgiye ulaşmak insan için çok önemli bir kazanımdır. İçimizdeki öğrenme duygusunu hareket geçirip yeni ve faydalı olacak bilgiler öğrenmeliyiz. Her şeyi bileceğiz diye bir şey yoktur. Ya da bazı konuları bilmiyoruz diye kendimizi suçlayamayız. Önemli olan bilmediklerimizin farkına varmaktır. Bundan sonra da öğrenmeye açık olmaktır.

Ne kadar işe yarar bilgi edinirsek bunlar hayatımız kolaylaştırır. Çünkü bilmek insana dünyaya daha geniş pencereden bakma fırsatı sunar. Bu yüzden merakımızı öğrenme üzerine inşa etmeliyiz. Yeni bilgiler yeni kazanımlar demektir. İnsan da öğrendiği bilgileri hayatına uygulayarak işini kolaylaştırır. Yeni bilgiler öğrenmek insanı geliştirir. Bu sayede daha donanımlı oluruz. Sorun çözme becerisi kazanırız. Dolayısıyla öğrenmeye hevesli olmak lazım gelir. Bilmediğimiz konuları işin uzmanına sorabiliriz. Bazıları soru sormaya çekinebilir. Bazıları da öğrenmenin gereksiz olduğuna inanır. İşte yanlış yapan bu kişilerdir. Halbuki öğrenmesinin insana kattıkları çok fazladır. Biz de ihtiyacımız olan konularda öğrenmeye açık olmalıyız.

Sonuç olarak her şeyi bilmeye gücümüz yetmeyebilir. Bunu bir eksiklik olarak algılamamalıyız. Asıl eksiklik bilmediğine karşı öğrenmeye isteksiz olmaktır. Eğer bir kişi ayıplanacaksa öğrenmeye olan soğukluğundan ötürü ayıplanmalıdır. Yoksa herkesten her şeyi bilmesini beklemek anlamsız olur. Dolayısıyla bir şeyi bilmemek insanlar için bir kusur olamaz. Yanlış olan bilmediğini öğrenmemektir.

5 Yorumlar

  1. Harika olmuş ellerinize emeğinize yüreğinize sağlık çok teşekkür ediyorum çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hak veriyorum 🎧🎧🎧

      Sil
  2. Bende ya çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski