Terzi Kendi Söküğünü Dikemez Kompozisyon

Terzi kendi söküğünü dikemez atasözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazıya uygun bir başlık belirleyiniz.

Bir kimse uzmanı olduğu alanda etrafına birçok açıda faydalı olur. Ancak aynı uzmanlığı kendi işinde veya evinde pek göstermez. Bunun kaynağı aslın insanın kendi işini fazla önemsememesidir. Bir öğretmen okulda bir sürü öğrenciye ders anlatır, eğitim verir. Ancak aynı ilgiyi kendi çocuğuna göstermeyebilir. Bu durum onun ilgisizliğinden kaynaklanmaz. Bütün insanlar genelde böyle olur.

Başkasına fayda sağlama noktasında oldukça özverili oluruz. Lakin mesele kendi işimiz olunca onu biraz savsaklarız. Mesela bir şey tesisatçısı dışarıda herkesin su ile ilgili tesisat işlerini üşenmeden yapar. Kimin evinde su patlasa gider, onu tamir eder. Fakat bir gün kendi evinde su ile ilgili bir problem çıkarsa aynı özveriyi kendi işine gösteremez. Ya da erkek bir aşçı çalıştığı yerde ne gerekiyorsa bütün Yemekleri usulüne göre yapar. Ancak akşam evine geldiğinde yemek hazırlama konusuna hiç elini sürmez. Evde kendi işimiz olunca fazla önem vermiyoruz. Yani iş başkalarına karşı iyi bir şeyler yapmak olduğunda elimizden ne gelirse, onlar üşenmeden, keyfi alarak yaparız. Aynı durumla kendimiz karşılaştığımızda pek önemsemediğimiz için işi yapmak istemeyiz veya erteleriz.

Sonuç olarak bir insan hangi alanda uzmanlaştıysa başkalarına karşı çok yararı dokunur. Aynı konu ile ilgili başına bir şey gelse kendine karşı pek yararlı olamaz. Terzi kendi söküğünü dikemez olayı tam olarak böyle ifade edilebilir. Genel olarak başkalarına karşı çalışmayı, onlara faydalı olmayı severiz. Söz konusu biz olunca kendimiz aynı şeyleri yapmayı biraz da gereksiz görebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski