Fakirlik Ayıp Değil Tembellik Ayıp Kompozisyon

Fakirlik ayıp değil tembellik ayıp atasözü ile ilgili kompozisyon örneğini okuyunuz. Yazıya uygun başlık belirleyiniz.

Dünyaya gözümüzü açtığımızda nasıl bir ailede olacağımızı bilemeyiz. Yani ailemiz fakir de zengin de olabilir. Bu, kimsenin elinde değildir. Şayet fakirlik yaşayan bir ailede doğarsak bundan utanmamalıyız. Çünkü fakirliğin utanmakla bir ilişkisi yoktur.

Örneğin etrafımızda birçok zengin kişi olabilir. Bunların başına kötü olaylar gelebiliyor. Ondan sonra hayatlarını fakirlikle sürdürmek zorunda kalıyorlar. Yani hayat her an sürprizlerle doludur. Bugün fakirlik içinde yaşayan da yarın zengin olabilir. Bunlar herkesin yaşayabileceği durumlardır. Dikkat edilmesi gerek konu çalışkanlıktır. Sağlık yerinde olduktan sonra çalışmalıyız. Tembellik etmek, utanılması gereken durumların başında gelir. Eli ayağı tuttuğu halde çalışmayıp tembelliği huy edinen kişiler asıl utanması gereken insanlardır. Dolayısıyla fakirlik ayıp değil, tembellik ayıptır. Hem tembelleri seven olmaz. Bunun dışında tembelliğin insana kötü işler yaptırma ihtimali de vardır. Bundan dolayı toplum tarafından tembellik hoş karşılanmaz.

Kısaca özetlemek gerekirse fakirlik başa gelebilir. O halimize bakıp da utanıp sıkılmaya gerek duymamalıyız. Önemli olan mesele tembellikten kaçınmaktır. İş yapma hevesinin olmadığı tembellik huyu insanların gözünde hiçbir anlam ifade etmez. Biz de sağlıklı isek daima çalışmaya önem vermeliyiz. Böylece hem hayatımız anlam kazanır hem de toplumda belli bir saygınlığımız olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski