Fazla Mal Göz Çıkarmaz Kompozisyon

Fazla mal göz çıkarmaz atasözü anlamı ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazınıza kısa ve uygun bir başlık belirleyiniz.

İnsanlar hayatını sürdürürken birçok mala sahip olurlar. Yani onlar bizim için çok gereklidir. Ne kadar fazla malımız varsa o kadar iyi olur. Bazılarını kullanma gereği duymasak da olsun, bir kenarda durdun değil mi? Belki bir gün lazım olur, işimize yarar. Eksik olacağına fazla olması her zaman için daha iyidir.

Hayatımızı kolaylaştıran mallar bir arsa, ev, araba ya da canlı bir hayvan olabilir. Onların varlığına çokça gerek duymaktayız. Zaten çalışmalarımızın asıl amacı mal varlığımızı artırmak değil midir? O zaman kazandığımız gelirlerle aldığımız, ya da sahip olduğumuz malın artması hoşumuza gider. Herkes ister ki evim, arabam veya başak bir malım daha olsun. Peki, bunlar niçin bu kadar önemlidir, hiç düşündünüz mü? Örneğin bir araba olmayınca evden uzak yerlere acil gitmemiz gerekirse o zaman onun ne kadar önemli olduğunu fark ederiz. Bunun gibi, şu dünyadaki her malın gerekli olduğu bir sürü alan var. Elbette dünya malı dünyada kalır. Bu konuda gözümüzün doyması lazım gelir. Ancak burada söz konusu olan gözü doymamak değil de lazım olduğu, işimiz kolaylaştırdığı için mal varlığı edinmektir. Fazlası olursa da belki ihtiyacı olan birine yardımımız dokunur.

Sonuç olarak elimize geçen mallara sahip çıkmalıyız. Az olacağına fazla olması daha iyi olur. Onların yokluğunda ne kadar zorluk çeker isek, varlığında da o derece güzel olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski