Huylu Huyundan Vazgeçmez Kompozisyon

Huylu huyundan vazgeçmez atasözü ile ilgili kompozisyon örneği yazınız. Yazınıza dikkat çeken kısa bir başlık belirleyiniz.

Adına huy dediğimiz şey, insana bir yerleştir mi, daha çıkmaz. Yani huy insanların karakterine yapışır. Onu vazgeçirmek için ne yaparsanız yapın ondan kurtulamaz. Her insanın farklı türlerde huyları vardır. Kimisi güzel huylar edinirken bazıları da yanlış davranışlarda bulunmayı huy edinmiştir.

Huy kişilik demektir. Kişilik de insandaki yerleşik davranışları ifade eder. Bu davranışlar alışkanlık haline gelerek oturur. Dolayısıyla birinin huyunu değiştirmenin pek de imkanı yoktur. Örneğin bir insan küçüklüğünde dağınıksa bu huyu ileride de devam eder. başka biri vurdumduymaz bir huya sahipse o da bundan kurtulamaz. Küçükken insanın huyu yerleşiyor bir daha asla yakasını bırakmıyor. Ona ne yaparsanız yapın, ne kadar öğüt verirseniz verin dağınıklığını üzerinden atamaz. Başka bir deyişle huy alışkanlıkların insandaki kalıcı halidir.

Sonuç olarak huy insanlardaki mizaç veya karakter özeliğine verilen addır. Kişiyi etkisi altına alır. Bu yüzden huy öyle kola kolay söküp atılacak bir şey değildir. İnsan bir şeyi huy haline getirdiyse ondan vazgeçmez. Huy hakkında kalıplaşmış bir davranış özelliğidir diyebiliriz. Kısacası bir insan yedisinde ne ise yetmişinde de öyle oluyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski