Tecrübeler En İyi Öğretmenlerdir Yalnız Okul Masrafı Biraz Çoktur Kompozisyon

Tecrübeler en iyi öğretmenlerdir yalnız okul masrafı biraz çoktur sözü ile ilgili bir kompozisyon yazınız.

Her insana kısa veya uzun bir ömür biçilmiştir. Bu hayat yolculuğunda başımıza türlü olaylar gelir. Her olay ileriye dair pek çok öğretir bize. Başka bir deyişle yaşadığımız, süreçte karşılaştığımız durumlarda hatalar yaparız. Bu hatalardan hayat dersi çıkarırız. İşte bunun adına tecrübe denir.

Tecrübe herkes için en iyi öğretmendir. O kimseye bir şey anlatmaz. Bizzat hayatın yaşatır. Dolayısıyla yaptığımız yanlışlar, kaçırdığımız fırsatlardan sonra biraz akıllanırız. Bundan sonra adımlarımızı daha sağlam atarız. Çünkü en iyi öğretmen olan tecrübe bize yol gösterir. Onun öğrettiği kazanımlar sayesinde nerede, nasıl davranacağımıza dair akıllıca kararlar veririz. Bu nedenle tecrübe konusu göz ardı edilemez. Her insanın geçmişe dair çeşitli pişmanlıkları oluyor. Bugün aynı şeyleri yaşasalar, böyle davranmazlardı değil mi? Çünkü artık o konuda bir tecrübeleri var. Örneğin bizler bazen derzi ki aynı şey tekrar başıma gelse şunu yapmazdım, şöyle davranırdım. Bunun sebebi eskiden hata yapmış olduğumuzu şimdi fark etmektir. Yani artık tecrübe edindiğimiz ortadadır.

Kısaca özetlemek gerekirse tecrübe insan ömrü içinde isteyerek ve ya istemeyerek yaptığımız her işin sonunda kazandığımız deneyimlerdir. Bu deneyimleri elde etmek bedava değildir. Onların masrafı çoktur. Kişiliğimizden, enerjimizden eksilir. Saçımız ağarır, yüzümüz kırışır. İşte bu masrafın karşılığı bu saydığımız örneklerdir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski