Leyleği Havada Görmek ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda leyleği havada görmek deyiminin anlamı ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Yolculuk yapmayı seven, sık sık yolculuğa çıkan insanlar vardır. Onların durumunu anlatmak için leyleği havada görmek deyimini kullanırız. Bazı insanlar yerinde duramaz. Oradan oraya gezip tozmayı severler. Bu tür kimselere şaka yollu olarak leyleği havada mı gördün denir. Yani bu deyim, çok sık yolculuğa çıkmak anlamına gelmektedir.

Hayatta yolculuk yapmayı seven bir sürü kişi vardır. Bu kimselere göre hayatın anlamı gezmektedir. Bir şehirden başka bir şehre, ya da başka bir ülkeye sık sık yolculuk yapmak onların en keyif aldığı iştir. Aslında gezmek, dolaşmak yeni yerler keşfetmek insanlar için çok güzeldir. Bu sayede daralan ruhunuz açılır. Yeni yerler görür, yeni insanlarla tanışma fırsatı bulursunuz. Bu süreçte birçok bilgi de öğrenirsiniz. Dolayısıyla sık sık yolculuğa çıkan kimseler hem daha sosyaldir hem de bilgi birikimi oldukça gelişmiştir. O yüzden sürekli yolculuk yapan insanlar, etrafına pozitif bir enerji yayar. Onlar gülüp eğlenmeyi seven, kimselerdir. Halk arasında da bir yerden başka bir yere sık bir şekilde yolculuk yapanlara takılmak maksadıyla leyleği havada mı gördün deyimi kullanılır.

Sonuç geziye gitmek insanlara iyi gelir. Sürekli evde beklediğimizde canımız sıkılır, içimiz daralır. Oysa yolculuğa çıkmak bir otobüste veya tren yolculuğunda doğayı seyre dalmak kadar güzle bir şey yoktur. Bu yüzden bazen gezmek gerekir. Siz de keyifli bir yaşam istiyorsanız, yolculuğa, geziye sık bir şekilde çıkmanız güzel olur. Böylece bir yandan yeni yerler görürken diğer yandan da ruhunuz açılır. Maceralarla dolu bir hayatınız olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski