Gündüz Kandilini Hazırlamayan Gece Karanlığa Razı Demektir Kompozisyon

Gündüz kandilini hazırlamayan gece karanlığa razı demektir sözünün anlamı ne demek ile ilgili kompozisyon yazınız. Konuya uygun kısa bir başlık koyunuz.

Gelecekle ilgili hep bir hazırlık içinde olmamız gerekir. Bunun amacı ileride rahat etmektir. Eğer her şeye rağmen hiçbir şeye aldırış etmeyip, ileriye dönük hazırlık yapmıyorsak, o zaman gelecekte sıkıntılar içinde yaşamayı kabul etmişiz demektir.

Gece karanlık olacaktır. O zaman aydınlatma aracı gereklidir. Bunun gibi hayatın ilerleyen dönemlerinde çeşitli sıkıntılar görebileceğiz. Bu yüzden tedbirli olmakta, hazırlık yapmakta fayda var. Yoksa ah vah etmekle karşı karşıya kalırız. Aslında herkesin amacı ileride güzel bir şekilde yaşamak, kimseye muhtaç olmamak adına çalışmak olmalıdır. Çünkü şimdiden tedariklerimizi karşılarsak ileride onların yokluğunu yaşamayız. Böylece sorunsuz bir şekilde önümüze bakarız. Eğer hazırlıklarımızı yapmazsak, gereken tedbiri almazsak sonrasında başımıza geleni hak etmiş oluyoruz. Bunu da sanırım kimse istemez.

Sonuç itibariyle önümüze çıkacak sorunlar hakkında önceden tedbir almasını bilmeliyiz. Aldığımız her tedbir aslında gelecekte yaşanma ihtimali olan sorunları ortadan kaldırmak içindir. Bu yüzden hazırlıklı olmayı önemsemek çok doğru olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski