Tembele İş Buyur Sana Akıl Öğretsin Kompozisyon

Tembele iş buyur sana akıl öğretsin atasözü anlamı ile ilgili kompozisyon örneği. Yazınıza uygun bir başlık belirleyiniz.

Tembel olanlar bildiğiniz gibi üşengeçtir. Onlar hiçbir şekilde iş yapmayı sevmezler. Hatta bir şey yapmak zorunda kalsalar bile öyle istekli davranmaz, ağırdan alırlar. Bir tembelle şunu yap dediğinizde onu yapacağı yerde siz tavsiyelerde bulunmaya kalkar. Sanki bir tek o akıllıymış gibi size yol göstermeye çalışır.

Tembellerin genel özelliği üşengeçlik olunca iş yapmamak için bahaneler uydurma yolunu seçerler. İşin yapılmasına çok da gerek olmadığını düşündüklerinden dolayı aslında işine geldiği gibi davranırlar. Dolayısıyla bu tutumların etkisiyle o işin nasıl yapılacağına dair akıl vermeye kalkarlar. Hayatta mutlaka böyle birilerini görme imkânı oluyor. Etrafımıza bakarsak bazı kişilerin tembelliği huy ettiğini gözlemleriz. Onlar bir işle karşı karşıya kaldıklarında onu yapmamak için yok bu böyle olmaz, onu yapmasak da olur anlayışına sığınırlar. Bu yüzde tembellerle uğraşmak sanıldığı kadar kolay değildir.

Kısaca özetlemek gerekirse tembelle iş buyurmaktansa o işi kendimiz yapmak her zaman için daha doğru olur. Böylece o iş içimize siner. Aklımızda kuşkuya yer kalmaz. Yani tembel onu yapmaya kalksa bile çok da özenmeyecek, gelişigüzel, bir an önce olsun bitsin diyerek fazla özenmez. Bu da iyi bir sonuç vermez. O yüzden tembele iş buyurmalı ve onun akıl vermelerine fırsat tanımamalıyız. Bütün bunlara hiç gerek yoktur. En sağlam olan yöntem yapmak istediğimiz bir iş kendimiz yapmaktır. Çünkü kendimiz usulüne uyun, özenerek yaparız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski