Sevmesini Bilirsek Başkalarına Acı Vermeyi Unuturuz Kompozisyon

Sevmesini bilirsek başkalarına acı vermeyi de unuturuz özdeyişini açıklayan bir kompozisyon yazınız. Konu ile ilgili kısa bir başlık koyunuz.

Asıl manada sevmek, yalnızca kendimiz değil başkalarını da düşünmek demektir. Davranışlarımız da buna göre şekillenir. Yani insanlar hakkında empati yapar, onları anlamaya çalışır, bundan dolayı da onlara acı verecek davranışlardan kaçınırız. Bütün bunlar sevmekle gerçekleşen şeylerdir.

Örneğin sevmesini bilen biri düşünceli, anlayışlı olur. Bir şey yaptığında veya konuşacak olduğunda diğer insanlara acı vermekten kaçınır. Çünkü o bilir ki şımarıklık edersem ya da şöyle davranırsam karşımdaki kişi acı çeker. Bundan dolayı sevenlerin kalbinde kötülükten eser yoktur. Dolayısıyla sevmesini bilmek çok yönlü düşünmek, insanların mutlu olabileceği şekilde davranmak demektir. Lafa gelince herkes sevdiğiniz düşünür. Oysa işin aslı böyle değildir. Sevmek fedakarlık ister, başkalarının acısını görebilmeyi, buna bağlı olarak davranışlarına çekidüzen vermeyi gerektirir. Bunları göze alamayanlar sevmesini bilmeyen kimselerdir.

Sonuç olarak sözde değil özde sevmeliyiz. Biz keyifli olup da başkalarını umursamaz bir tavır sergilememeliyiz. İnsanlar ne acılar çekebiliyor. Onları görmezden gelmek seven insana yakışmaz.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski