Bir insanın başarılı olabilmesi için nasıl davranması gerekir? Örnekler vererek açıklayınız.

5. Sınıf Türkçe: Bir insanın başarılı olabilmesi için nasıl davranması gerekir? Örnekler vererek açıklayınız.

Bir insanın başarılı olması için öncelikle kendine inanması gerekir. Bundan sonra sıkı bir çalışma ile başarılı olabilir. Aynı zamanda korkularından arınmalıdır. Başarılı olmak isteyen bir insan ben bunu yapamam, edemem gibi olumsuz duygularını öncelikle yenmelidir.

İster bir öğrenci isterse başka bir işte çalışan biri olsun fark etmez. Herkes için başarının ön koşulu aynıdır. Yani belli bir plan dahilinde arayı soğutmadan çalışmaktır. Çalışan insan mutlaka verdiği emeğin karşılığını alacaktır. Bu süreç biraz uzun ve yorucu olabilir. Önemli olan çalışmayı bırakmamaktır. İnsanlar bazen rehavete kapılma duygusu yaşayabilir. Örneğin daha önümde uzun bir zaman var, hele sonra çalışırım diye düşünebilir. Buna işi savsaklama veya çalışmayı gevşetme denebilir. Fakat bu anlayış bizi başarıdan uzaklaştırır. Dolayısıyla işimize gereken özeni göstermeliyiz. Yorulsak bile kısa süreli dinlenip çalışmayı sürdürmek gerekiyor. Yani kararlılığımızdan vazgeçmemeliyiz. Ancak bu şekilde başarılı olunabilir.

Kısacası başarının anahtarı inanmak, planlı çalışmakta saklıdır. Bazen işler yorucu gelip de bizi yılgınlığa sürükleyebilir. Öyle zamanlarda amacımızdan uzaklaşmamalıyız. Gayretimizi aynı tempo ile sürdürmeliyiz. O anlar kırılma noktalarıdır. İsteksizliğin çöktüğü zamanları sabırla ve çalışma ile atlatırsak başarılı olmak için büyük mesafe kat etmiş sayılırız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski