Kurtaracaksa Dünyayı Sevgi Kurtaracak ile İlgili Kompozisyon

Bu yazıyı inceleyince kurtaracaksa dünyayı sevgi kurtaracak sözü ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Sevgi bütün iyi ve güzel olan şeylerin temelinde yatan duygudur. Onun varlığı her şeye iyi gelir. Yaralı kalpler sevgiyle iyileşir. Anlaşmazlıklar sevgiyle yok olur. Yani dünyanın barış ve huzurunun sağlanması tam anlamıyla sevgiye bağlıdır. O nedenle tüm dünyada sevgi ikliminin yayılması için çalışmalıyız. En yakınımızdan başlayarak herkese sevginin ne kadar önemli ve faydalı bir duygu olduğunu benimsetmeliyiz. Sevgi her yerde kendini gösterdiğinde bütün insanlık kurtulacaktır.

Örneğin dünyada çeşitli milletler yaşamaktadır. Kimisi zengin, kimisi yoksul ülkeler arasında belirgin farklar vardır. Maddi açıdan çok gelişmiş ülkeler gücü elinde bulundurdukları için yoksul coğrafyalarda yaşayan insanları sömürüyor. Bu anlamda devletlerin çıkarları uğruna savaşlar çıkıyor. İnsanlar hayatını kaybediyor, binlerce insan yerinden oluyor, acı ve kokuyla yaşamak zorunda bırakılıyor. Bu istenmeyen durumlar bir bakıma sevginin eksikliğiyle ilgilidir. Oysa her millet sevgi ve kardeşlik ruhu içinde yaşasa bunlara hiç gerek kalmayacaktır. Kurtaracaksa dünyayı sevgi kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey demişler. Gerçekten de bir insanı sevmeye başladığımız zaman çok özel bir dünyaya adım atmış olacağız. Zira sevgi bütün kötülükleri yok eden panzehir görevi görmektedir. Onun bu etkisiyle dünyada barış sağlanır, insanlar arasındaki yıkımlara bir son verilir.

Sonuç olarak sevginin gücü her şeyden daha büyüktür. Bu anlamda sevgiyi egemen kılmak adına ne gerekiyorsa yapmalıyız. Kin ve nefretin kimseye bir kazancı olamaz. Hatta gözümüzü kin ve nefret bürüyünce kötülüklere kapı aralamış oluruz. Gerçekten dünyanın kurtulmasını, insanların yaşamına huzurla devam etmesini istiyorsak yapacağımız şey aslında çok basittir. Sadece sevmek, bütün yaraların merhemi, sorunların çözümü olarak ilk seçenek olarak karşımızda durmaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski