Birlikte Rahmet Ayrılıkta Azap Vardır Kompozisyon

Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır sözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazınıza uygun bir başlık koyunuz.

Birlik olunca rahmete ulaşırız. Rahmet, Yüce Allah’ın yardımıdır, bolluk ve berekettir. Oysa ayrılı insanın acı ve üzüntü duymasına yol açar. Hangi koşulda olursa olsun daima birliğe önem vermeliyiz. Birlik olmadan hiçbir işi yoluna koyamayacağımız gibi gücümüz de olmaz. Dağınık bir görüntü veririz. Bu da işleri çıkmaza sokar.

Örneğin beraber çalıştığımız insanlarla, kardeşlerimizle birlik olursak hayatımız bir düzene girer. Herkes iş bölümü içinde çalışınca herhangi bir sorun yaşanmaz. Çünkü birinin açığını bir başkası kapatır. Ayrılık söz konusu olunca araya fitne girer. İnsanlar birbirinin arkasından iş çevirmeye başlar. Bunun neticesinde herkes kendi başının çaresine bakmaya çalışır. O zaman da her şey sarpa sarar. Hayatımız zor biner. Bu da bize büyük üzüntü verir. O zaman anlarız ki bu dünyada en güzel şey birliktir. Çünkü birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır.

Sonuç olarak birlikte hareket eden güçlü olur. İşleri tıkırında ilerler. Yüzümüzü güldürecek sonuçlar alırız. Herkes gece olunca rahat bir kafayla uykuya dalar. Kimse işler konusunda endişeye kapılmaz. Çünkü herkes birbirine güvenir bir halde çalışmaktadır. İşte bu yüzden bizler de hayatımızda birliğe önem vermeliyiz. Birliğin rahmet pınarından kana kana içmeliyiz. Ayrılığa düşüp azap çekmeye hiç gerek yoktur. Zaten ayrılık olduğu vakit, sorunlar yakamızı bırakmaz. Ne bir işimizi doğru düzgün yaparız, ne de işimizden verim alırız. Onun için tek çare birlikte hareket etmektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski