Büyük Başarılar, Ancak Başarabileceklerine İnanan İnsanlar Tarafından Elde Edilmiştir Kompozisyon

Soru şöyle: Warren Bennis ( Vorın Benis)’in "Büyük başarılar, ancak başarabileceklerine inanan insanlar tarafından elde edilmiştir." sözünün sizde uyandırdığı duygu ve düşünceler nelerdir? Kompozisyon şeklinde açıklayınız.

İnsanların büyük başarılar kazanması ile kendine inanması arasında sıkı bir ilişki vardır. Öyle ki kendinde başarma gücünü göremeyenler zaten hiçbir güzel sonuca ulaşamaz. Öncelikli olan başarabileceğimize inanarak yola çıkmaktır. Bu düşünceyle bir işe kalkışan istediğini gerçekleştirir. Bilim insanları insanlığın kaderini değiştiren büyük başarıları nasıl ortaya koyduysa biz de kendimize inanınca imkansız görünen her şeyi yapabiliriz.

Büyük başarılar elde edenler, karşılaştıkları güçlüklere karşı göğüs germesini bilen kişilerdir. Onların dünyasında zorlukların karşısında geri çekilme duygusu yoktur. Israrla zorlukların üzerine gidip, birçok hata yapsalar da kararlılıklarını sürdürmüş kişilerdir. Biz de gerçek hatta büyük başarılar kazanmak istiyorsak her şeyden önce kendimize inanmalıyız. Yani bu süreçte bir sürü sıkıntı yaşasak da asla vazgeçmemek gerektiğini düşünebilmeliyiz. Ne olursa olsun yılgınlığa düşmemeliyiz. Herkes başarı elde etmeden önceki süreçte çeşitli hatalar yapmıştır. Bir sürü hatayla yüzleşmiştir. Bir tek başarabileceğine inananlar büyük başarılara hak kazanmıştır.

Bazı insanlar en ufak bir aksaklık meydana geldiğinde o kadar uğraşıyorum olmuyor anlayışına bürünürler. İşte kırılma noktası orasıdır. Eğer o anı sabır ve mücadele ile aşabilirsek artık çok büyük yol almışız demektir. Çünkü zorluklar elbette olacaktır. Bütün başarıların temelinde sayısız zorluk olmuştur. İşte onları aşabilenler, başarabileceklerine inanan insanlardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski