Görünen Köy Kılavuz İstemez ile İlgili Kompozisyon

Görünen köy kılavuz istemez atasözü ile ilgili kompozisyon örneği. Yazınıza anlamlı ve kısa bir başlık koyunuz.

Açık seçik bir şekilde bilinen gerçekler için kılavuz aramaya gerek yoktur. Çünkü zaten her şey apaçık ortadadır. Bunun için birilerinden yardım almanın da bir anlamı yoktur. Gözümüz görüyor, aklımız algılıyorsa, herkes için bütün gerçekler belliyse kimseden yardım almaya çalışmak da anlamsız olacaktır.

Kılavuz demek yol gösteren, karışık bir durumda bize rehberlik eden kişi demektir. Buna ancak içinden çıkmadığımız durumlarda gerek duyarız. Oysa görünen köy, doğruluğu, gerçekliği göz önünde olan durumları ifade etmektedir. Bunun için de kılavuz aramaya ihtiyaç kalmıyor. Örneğin bir şeyin ilerisini önceden görmek mümkün olabiliyor. Biz hiçbir hazırlık yapmadığımızda sınavı kazanamayacağımız net bir şekilde görünür. Ya da tarlasıyla hiç ilgilenmeyen bir çiftçinin verim alamayacağı aşikardır. Bunun için ayrıca bir ispata gerek duymayız. Hatta gerçekleri inkar etmek de son derece saçma bir yaklaşım olur. Gidişat her şeyi olduğu gibi gözler önüne serer. Hayatta bu anlamda birçok örnek verilebilir. Anlayacağınız bir şeyin gidişatı iyi veya kötü yönde anlaşılıyorsa, onu görmek ve anlamak için kılavuz istemeye lüzum yoktur.

Kısaca belirtmek gerekirse bazı şeyler önceden ne gibi sonuçlar doğuracağını belli eder. Aklı başında olanlar bunu çabucak fark edebilir. Dolayısıyla bir şeyi olduğundan farklıymış gibi göstermeye, onu açıklayacak bir kılavuza gerek de kalmaz. Zira her şey zaten ortadadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski