Zararın Neresinden Dönersen Kardır Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki kompozisyon metnini inceleyince zararın neresinden dönersen kardır atasözü ile ilgili konuşma sınavı için kısaca fikir edinebilirsiniz.

Hayat devam ederken aldığımız kararlar, yaptığımız seçimlere bağlı olarak zarar uğramakla karşı karşıya kalabiliriz. Bir şekilde bundan kurtulmanın yollarını ararız. Bu zor durumdan çıkış yolu aranmak için uğraşırken daha çok zarar görebiliriz. Bu noktada yanlışta ısrar etmemek gerekiyor. Yanlış yaptığımız konuda kendimize dur demeliyiz. Artık o andan itibaren kendimizi daha çok zarara uğramaktan kurtarmış oluruz.

İnsan gittiği yolda bazen zarar uğrar. O andan yapılacak en mantıklı şey, o yanlışı gördüğümüz andan itibaren dönmek olacaktır. Zarar göreceğimizi bildiğimiz halde hala aynı yolda gitmek, daha büyük zararlara uğramamıza yol açar. Aldığımız hatalı kararlar ile bazen zarara uğrarız. Bu noktada durup düşünmek, neyi yanlış yaptığımızı algılamak çok önemlidir.

Hatalarımızı fark etiğimiz andan itibaren bir an önce dönmeliyiz. Çünkü zararın neresinden dönülse kardır demiş atalarımız. Çok da doğru söylemişler. Olur ya her zaman doğru düşünmeyebiliriz. Yanlış bir yol tutturup o yolda ilerlemeye çalışırız. Bu süreçte zara ettiğimizi anladığımızda hata yaptığımızı fark etmiş oluruz. Devam etsek daha büyük zararlar ile karşılaşmamız kaçınılmazdır. O yüzden en iyisi o noktadan geri dönüş yaparak zararı en aza indirmeye çalışmalıyız. Kimse zararsız bir dönem geçirmiyor. Herkes az ya da çok zarara uğruyor. Kimisi geri dönüp kendini kurtarıyor. Kimileri de yanlışta ısrar edip daha büyük zararlara yol açabiliyor. En güzel olan da yanlış yolda olduğunu kabullenip doğruyu bulmaya çalışmaktır.

Sonuç olarak yanılma özelliği her insan için geçerlidir. Bilerek veya bilmeyerek yaptığımız işler konusunda zarar etme ihtimali yaşadığımız müddetçe her zaman vardır. Bu durumda aklımızı iyi kullanmalı, daha büyük zarara uğramaktansa o andan itibaren yanlıştan dönmek çok daha iyi olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski