Dünyanın En İyi Doktorları Perhiz Sükût ve Neşedir ile İlgili Kompozisyon

Dünyanın en iyi doktorları perhiz, sükût ve neşedir özdeyişi ile ilgili kompozisyon örneği için bakınız.

Bir kimsenin sağlığını korumak için beslenme düzenine getirdiği kısıtlama olan perhiz, doktor görevi görür. Sessizliği seçip gereksiz yere konuşmaktan kaçınmalıyız. Ayrıca ruh sağlığı için büyük öneme sahip olan neşemizi de korumalıyız. Dünyada gerçekleşen olaylar doğrudan sağlığımızı etkiliyor. Yani her şeye üzülüp kafayı takarsak neşemiz uçup gider. İnsanlarla iç içe olunca konuşma gibi bir durum söz konusu olmaktadır.

Her şeyde olduğu gibi konuşmanın da fazlası zarardır. Gerektiği anlarda konuşmak, gerekmedikçe sükut etmek sağlığımız için iyi olur. Çok konuşup pişman olacağımız sözler söylemektense sükut edip ihtiyaç halinde konuşmak bizi üzmez. Bununla birlikte yeme içme alışkanlığımızda yapacağımız düzenleme de, neşeli olmak da sağlığa yatırımdır.

Örneğin en ufak bir rahatsızlıkta hemen hastaneye bir doktora görünmek isteriz. Ancak her zaman buna imkan bulamayız. O yüzden kendi doktorumuz olmasını da bilmeliyiz. Bu nasıl olacak derseniz, oburluk etmeden bir sınırlama yaparak beslenmek, yani perhiz yapmak gerekir. Bunun dışında okun yaydan çıkması gibi istenmeyen sözlerden kaçınmak için dilimizi tutmasını bilmeli, sessiz kalmalıyız. Bir de neşeli olmaya özen göstermeliyiz. Bütün olumsuz durumları aklımıza takıp endişeye kapılırsak neşemiz kaybolur gider. Bu da ruh sağlığımızın çöküntüye uğraması demektir.

Sonuç itibariyle birçok etken sağlığımızı doğrudan ve dolaylı olarak etkilemektedir. Bütün bu olumsuzluklara karşı mücadele eden bağışıklık sistemimiz de bir süre sonra artık dayanamaz, baş edemez duruma gelebiliyor. O zaman da eski sağlımızı kaybetme riski taşıyoruz. Halbuki bunlara karşı önlem almak da bizim elimizdedir. İlla doktor aramaya gerek yoktur. En güzel reçete perhiz, sükut ve neşedir.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski