Ağzından Bal Damlamak ile İlgili Kompozisyon

Ağzından bal damlamak deyimi ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazınıza uygun olacak şekilde güzel bir başlık koyunuz.

Ağzından bal damlamak, güzel haberler vermek, sevindirici, hoşa giden şeyler anlatmak demektir. Bazı insanlar konuşurken ruhumuzu okşayan, neşemizi yerine getiren sevindirici gelişmeleri bize aktarırlar. Onların söyledikleri karşısında keyfimiz yerine gelir. Kendimizi çok iyi hissederiz. Çünkü onlar tatlı sözleriyle bize ferahlık verir. Bunun üzerine konuş konuş ağzından bal damlıyor deriz.

Örneğin sınava girdiğimizi farz edelim. Herkes gibi yüksek not almayı umuyoruz. Bu sırada acaba düşük not almış olabilir miyim diye bir endişeye kapılıyoruz. Okula gittiğimizde hocamız notları okurken yüksek not aldığımızı söylediğinde korkulardan arınıyoruz. Neşemiz hiç olmadığı kadar artıyor. Bu küçük bir örnekti. Bunun gibi hayatta kaygı duyduğumuz her konuda yüzümüzü güldürecek şekilde konuşanlar olunca bu sözler içimizi açıyor. Gözlerimizde sevinç parıltısı oluşturuyor. Güzel ve tatlı konuşanın da ağzından bal damlamış oluyor.

Sonuç olarak insan yapısı gereği kötü ve üzücü şeyler duymak istemez. Çünkü buna yürek dayanmaz. En çok istediğimiz şey her zaman güzle haberler almaktır. Mesela bir kaygımız olabilir. Bir konuda korkuyor olabiliriz. O anda bir yakınımız arar veya yanımıza gelerek mutlu eden şeyler söyler. Artık korkumuz da kaygımız da biter. Biz de çok sevinmiş bir hal alırız. İşte o anı anlatan deyim ağzından bal damlamak deyimidir.

9 Yorumlar

Daha yeni Daha eski