İyilik Yapıyormuş Gibi Görünmeyin İyilik Yapın ve Görünmeyin Kompozisyon

İyilik yapıyormuş gibi görünmeyin iyilik yapın ve görünmeyin anlamı ile ilgili kompozisyon örneği.

İyilik görünmeden yapılırsa çok daha anlamlı olur. Yani sağ elin verdiğini sol elimiz görmemelidir. Hani bazı kişiler iyilik yapıp da bunu sıkça dile getirirse o zaman yapılan iyiliğin pek bir anlamı kalmaz. Önemli olan iyilik yapmak ve onu unutmaktır.

Gösteriş için yapılan iyilikler hiçbir şey ifade etmemektedir. Böyle olunca dışarıdan bakıldığında sanki iyilik yapıyormuş gibi görünürüz. Oysa iyiliğin gizli olanı makbuldür. Mesela zorda kalmış birini o durumda kurtarmak adına iyilik yapabiliriz. Bunu asla dile getirmemeliyiz. O iyiliğin gizli kalması için unutmak daha doğru olur. Siz iyilik yapın, zaten yaradan her şeyi biliyor. Yaptığımız iyiliği kimselere ballandıra ballandıra anlatmaya gerek yoktur. Şayet böyle yapacaksak hiç iyilik yapmayalım daha iyi değil mi? O yüzden bir iyilik yapacak olduğumuzda onu yapıp ortadan kaybolmak, görünmemek en doğru olan yöntemdir.

Sonuç olarak yaşadığımız müddetçe iyilik yapma durumu ile karşı karşıya kalacağız. Etrafımızda maddi ve manevi anlamda sıkıntıda olan kişiler olabilir. Yaralanmış, bakıma muhtaç bir canlı olabilir. Onların bu hali karşısında içimiz sızlar. Yüreğimiz el vermez. Yani onlara yardımcı olmak için bir şeyler yapmak isteriz. İşte buna iyilik denir. Ancak bir iyilik yapmakla, onu yaptıktan sonra görünmemek de son derece önemlidir. Her fırsatta ben şunu yaptım, böyle yaptım diyerek iyiliği dile getirdiğimizde ise çok büyük bir yanlış içinde olduğumuzu göstermiş oluruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski