Herkes Başka Birinin Beceremediği Bir Konuda Ustadır Kompozisyon

Herkes başka birinin beceremediği bir konuda ustadır konulu bir kompozisyon yazınız. Konu ile ilgili dikkat çekici bir başlık belirleyiniz.

İnsanların özellikleri farklı olduğu için becerileri de farklı olmaktadır. Yani bir kişi müziğe karşı yetenekli olabilir. Bir başkası futbolda başarılıdır. Bazıları da kıvrak zekâsıyla derslerine başarılı olarak sivrilir. Herkes aynı konuda usta olmuyor maalesef. Yetenek denen bir şey var. Bu da doğuştan gelen becerilerdir. Dolayısıyla birinin çok yetersiz olduğu bir konuda başka biri tam anlamıyla hünerli olabilir.

Örneğin herkesin sınavdan aldığı notlar aynı olmuyor değil mi? Ya da herkes gölcü olamıyor. Bütün bunlar insanların farklı becerilere sahip olduğunun göstergesidir. Bu durum aslında yatkın olmakla ilişkilidir. Kimseyi de yetersiz olduğunu konuyla ilgili suçlayamayız. Çünkü insanın huyu suyu karakteri farklı olduğun gibi becerileri de farklı oluyor. Bu da son derece normaldir. O yüzden iş hayatında, sanatta, teknolojide farklı uzmanlık alanları bardır. İnsanlar yeteneklerine uygun alanları tercih ederek hayata atılıyor Bunları o alana iten tek sebep ise becerilerinin uygunluğudur.

Sonuç olarak herkes aynı iş konusunda usta olamıyor. Birinin hiç anlamadığı, yapamadığı bir şeyi başka bir insan kolay bir şekilde kısa südre yapabiliyor. Buradan hareketle diyebiliriz ki herkesin usta olduğu konular birbirinden farklıdır. Günlük hayatta meslek dallarının çeşitli olması da bir anlamda beceri farklılığından ortay çıkan bir durumdur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski